Haber / Zarema Magomedova Dağıstanda hak arıyor
12:35 19 March 2014

İzberbaşlı vatandaş RF Yüksek Mahkemesine başvurusundan sonra, siloviklerin baskısına maruz kaldığını açıkladı.

Dağıstan’nın İzberbaş şehrinden Zarema Magomedova, herhangi bir belge ve suçlama olmadan yerel emniyete sorgu için kendisi çağıran güvenlik mensuplarının baskılarının devam ettiğini açıkladı.

Zarema Magomedova daha önceden de insan hakları savunucularına şehir emniyet şubesi çalışanlarının hareketlerinden şikayette bulunmuştu. 1 Ekim 2013’de herhangi bir açıklama olmadan zorla şubeye götürüldüğünü ve uzun süredir irtibatta olmadığı kız kardeşi Ayşe hakkında ifadesinin alındığını ifade etmişti, ancak polis o zaman da Zarema Magomedova’nın gözaltına alındığını doğrulamamıştı. Polisin iddiasına göre, Ayşe Magomedova bir terör eylemi hazırladı.

İlk sorgunun ardından altı ay sonra polisler yeniden Zarema Magomedova’ya baskı yapmaya başladı ve Magomedova’nın düşüncesine göre, polisin bu hareketinin nedeni kocası Murad Alibekov’un davası ile bağlantılı olabilir. Murad Alibekov Aralık 2013’de Dağıstan Yüksek Mahkemesi tarafından Emeklilik Fonu başkanının öldürülmesi ve polis hayatına kastetmeden suçlu bulunmuştu.

Zarema Magomedova “ Beni defalarca polise çağırdılar, DNA testi vermemi istediler, bazı videolar izlettirdiler. Ama ben eşimin suçlu olmadığını düşünüyorum. Mahkeme sürecinde baskılar sona erdi. Ve kısa bir süre önce biz avukatımla Dağıstan Yüksek Mahkemesinin kararını RF Yüksek Mahkemesine şikayette bulunduk ve ardından Ekstremizmle Mücadele Merkezi çalışanlarınca yeniden bana yönelik baskılar başladı” dedi.

Alibekov davasıyla ilgili Dağıstan Yüksek Mahkemesi kararı hakkındaki şikayet Şubat 2014 sonunda yapıldı.

Magomedova’nın ifadesine göre, dün cep telefonundan Ekstremizmle Mücadele Merkezi çalışanı aradı ve yerel şubeye gitmesini istedi.

Zarema Magomedova “ Ben de eğer sorgu için çağırıyorlarsa bana celp gönderilmesini, aksi takdirde gitmeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine polis kabaca konuşmaya ve tehdit etmeye başladı. Hayatımdan endişe ediyorum” açıklamasında bulundu.

Magomedova kanunsuz herhangi bir şeyle meşgul olmadığını ve emniyet çalışanlarının da bunu iyi bildiğini, kendisine yönelik baskıların ardından defalarca İzberbaş savcılığına sorumlu polislerin cezalandırılması talebi ile başvuruda bulunduğunu, ancak bugüne kadar herhangi bir yanıt almadığını da ifade etti.

İzberbaş savcılığı temsilcileri, Zarema Magomedova’nın açıklamalarını yorumlamayı reddetti.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar