Haber / Mardin’de yaşayan Çeçenler BDP’ye katıldı
14:58 17 March 2014

Mardin’in Kızıltepe ilçesine 160 yıl önce yerleşen Çeçenler BDP seçim bürosunu ziyaret ederek BDP’ye destek vereceklerini açıkladı. Çeçen yurttaşları ziyaretlerinde BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz ve yöneticiler, BDP Kızıltepe Belediyesi eş başkan adayları İsmail Asi ve Leyla Salman, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve çok sayıda kişi karşıladı.

BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasının hayata geçtiğini belirtti ve tüm halkların artık bir çatı altında toplanmak istediklerini söyledi. Bu topraklarda beraber ve özgür bir yaşam için artık halkların bir araya geldiğini vurgulayan Kaymaz, “Özgür bir dil, özgür bir kimlik için beraber yaşamak isteyen halklar için Kızıltepe’de şu anda şahitlik yapmaktayız. Bugün aslen Çeçen halkı olan arkadaşlarımız buraya gelerek gösteriyorlar ki burada hangi halk olursa olsun beraber yaşayabilecekler. Böylece demokratik konfederalizmin hayata sokulmasıyla ne kadar güzel olunacağını görmekteyiz. Bu bizim için bir güçtür ve artık beraber bu mücadelede olacağız” dedi.

‘Bu sadece bizim değil tüm halkların partisidir’

Kaymaz’ın konuşmasının ardından söz alan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım sözlerine BDP’nin sadece kendi partileri olmadığını gelen arkadaşların da bunun farkında olup geldiklerini kaydederek, BDP’nin herkesin partisi olduğunu söyledi. Çok renkli bir birlikteliğin baharın güzelliği olduğunu dile getiren Yıldırım, hiçbir yerde de “Tek dil, tek millet, tek devlet” olamayacağını kaydetti. Yıldırım, amaçlarının herkesin birlikte özgür bir yaşam sürmesi olduğunu vurgulayarak, “Bizim amacımız kim olursa olsun hangi halktan olursa olsun bu toraklarda özgürce ve başı dik bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Bugün bu topraklarda sadece Kürtler değil birçok halk yaşamaktadır. Bunun için de bizler herkesin kendi dili ile yaşam sürmesini istiyoruz” dedi.

‘Artık birer akraba toplum olduk’

Yıldırım’ın konuşmasının ardından Mahmut Öncel adlı Çeçen yurttaş, salondakilere Çeçence selam verdi. Ardından Adil Güler adlı Çeçen yurttaş, Çeçen halkının bir şekilde Türkiye’ye geldiğini belirterek, gelmiş oldukları bu günde de burada yaşayan Arap, Süryani, Kürt, Türk ve diğer halklarla beraber yaşamayı öğrendiğini söyledi. Burada yaşayan bazı halklar gibi kendilerinin dillerinin de baskı ve şiddetle yasaklandığını vurgulayan Güler, bu topraklarda yaşayan Çeçen halkı olarak kendi dillerinin de yok edilmek üzere olduğunu ve çok az kişinin Çeçence konuştuğunu kaydetti. Güler, sözlerine “Bu birlikteliğe tabii ki çok sevindik. Çünkü bizim sosyal ve kültürel alanda bir paylaşımımızın yanı sıra bizim akrabalıklarımız artık oluşmuş. Bizler birbirimize güvenmek zorundayız. Eğer bizler birbirimize güvenirsek ve el birlik olursak başarabiliriz” sözleriyle son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından eni katılımcılara BDP rozetleri takılarak ikramlarda bulunuldu.

www.ozgur-gundem.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar