Haber / Berkin için Okmeydanı Cemevi’nde tören düzenlendi
13:01 12 March 2014

Gezi eylemleri sırasında başına gelen gaz kapsülü nedeniyle yaşamını yitiren Berkin Elvan bugün saat 12.00’de düzenlenecek cenaze ile toprağa verilecek.

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, bugün toprağa verilecek. Berkin için İstanbul Okmeydanı Cemevi’nde bir tören düzenlendi.

Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi’nde tören düzenlenecek. Öğle saatlerinde düzenlenecek törenden saatler önce binlerce insan akın etti. Cemevi’nin önündeki kalabalık her dakika artıyor.

Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı.

Cemevi girişinde Berkin’in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Acılı anneler birbirlerine sarılıp ağladı

Ankara’da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem’in annesi, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’a sarılıp ağladı.

Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi, alkışlandı. Ankara’da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem’in annesi, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’a sarılıp ağladı.

Şişli Belediyesi’nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi’nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin’in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

İTÜ’de ‘ses çıkarma’ eylemi

İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde ‘ses çıkarma’ eylemi gerçekleştirdi. Ders yoğunluğundan bazı öğrencilerin arkadaşlarının Berkin Elvan’ın bugünkü cenazesine katılamayacakları söyleyen grup sözcüsü bunun için yemekhanede 1 dakikalık ‘ses çıkarma’ eylemi yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine yemekhanede bulunan öğrenciler ellerindeki bardak, çatal ve kaşıkları yemekhanedeki masalara 1 dakika vurarak eylemlerini gerçekleştirdi.

G.Saray’dan Berkin Elvan kararı

Sarı-kırmızılı kulüp, Berkin Elvan’ın cenazesi nedeniyle Divan toplantısını ertelerken, Elvan’ın cenazesine çelenk gönderdi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına biber gazı kapsülü isabet edip 296 gün hayat mücadelesi verdikten sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın cenazesi nedeniyle Galatasaray Kulübü, bugün yapılacağı duyurulan Olağan Divan Kurulu toplantısının tarihini değiştirdi.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar