Haber / Fethiye’de HDP’ye saldırı
19:20 9 March 2014

Muğla’nın Fethiye ilçesinde HDP ilçe binasının açılışını protesto eden grup binanın camlarını kırdı. Grubu dağıtmak için Belediye Başkanı, parti tabelasını indirtip Türk bayrağı astırdı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin ilçe merkezinin açılışı protesto edildi. Yaklaşık bin kişilik grup Fethiye’nin Salı Pazarı Meydanı’nda toplandı. Protestocu grubun sosyal medya üzerinden organize olduğu belirtildi.

Grubun yürüyüşe geçmesi üzerine polis parti bürosunun bulunduğu sokağın girişlerini barikat, TOMA ve panzerle kapatarak geçişi engellemeye çalıştı.

Ancak parti binasının karşısındaki binanın çatısına çıkan bazı kişiler, çatıdaki kiremitleri atarak ilçe başkanlığının camlarını kırdı. Bazıları da sopalarla HDP tabelasını düşürmeye çalıştı.

Parti tabelası yerine Türk bayrağı

Olay yerine gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin talimatıyla parti tabelası indirildi ve yerine Türk bayrağı asıldı.

Grubu sakinleştirmeye gelenlerden Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “Fethiye halkını sağduyuya çağırıyorum. Bu tür olaylar Fethiye’nin imajını zedeleyecek eylemler. Demokratik hakkın kullanılmasını kimsenin engellememesi lazım. Halkımızı biraz daha sükunete ve sağduyuya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Çalık olaydan önce HDP binasının boşaltıldığını, olaylarda kimsenin yaralanmadığını söyledi.

HDP’ye yönelik farklı saldırılar

Seçim kampanyası sırasında Türkiye’nin farklı illerinde HDP’ye yönelik saldırı girişimleri gerçekleşti.

7 Mart’ta seçim çalışmaları için Ordu’ya gelen HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü başkanlığındaki heyet bir grup tarafından protesto edilmiş, Kürkçü’nün bindiği taksi de protestocular tarafından yumruklanmıştı.

4 Mart’ta HDP Aksaray İl Başkanlığı açılısı sırasında düzenlenen protesto eyleminde en az 30 kişi yaralanmıştı.

İzmir’in Urla ilçesinde de geçen ay seçim bürosunu açmak isteyen HDP’lileri yaklaşık bin kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar