Haber / Gül: Kapatma söz konusu olmaz
14:28 7 March 2014

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan’ın ‘gerekirse Facebook ve YouTube’u kapatabiliriz’ sözleri için, ‘böyle platformların kapatılması söz konusu olmaz” dedi.

Başbakan Erdoğan, yasadışı dinlemeler ve Gülen Cemaati’ne yönelik yeni önlemler alınabileceğini söylemiş, bu çerçevede, gerekirse YouTube ve Facebook’un da kapatılabileceğini ifade etmişti.

Gazeteciler, bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den değerlendirme istedi. Gül şunları söyledi:

“Özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederken bunu engellemek doğru olmaz, kimse de böyle bir şeyi özlemez Türkiye’de. İnternet ile ilgili çıkan yasayı biliyorsunuz. Bu yasada bazı sıkıntılı durumlar vardı daha sonra dikkat çekmem üzerine TBMM bunları düzeltti. YouTube Facebook gibi platformlar bütün dünyada geçerli şeyler. Kapatılması hiçbir şekilde sözkonusu olmaz. Ancak burada özel hayata saldırı sözkonusu olursa mahkeme kararıyla kapatılır gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda da aynıdır. Herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil.”

Cumhurbaşkanı Gül sorular üzerine, eski genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun tutukluluk süreleriyle ilgili rahatsızlığını dile getirdiğini hatırlatan Gül, “Başbuğ ile ilgili müracaatı, Anayasa Mahkemesinin oy birliğiyle almış olmasını da çok değerli bir karar olarak görüyorum” dedi.

aljazeera.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar