Haber / “Rusya’ya yaptırım uygulamak isteyen sonuçlarına katlanır”
15:20 4 March 2014

Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal etmeye çalışmakla suçlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi.

Viktor Yanukoviç‘i Ukrayna’nın meşru devlet başkanı olarak görmeye devam ettiklerini belirten Putin, Batılı devletlerim yaptırım tehdidine tepki gösterdi:

“Rusya’ya yaptırım uygulamak isteyen sonuçlarına da katlanır. Modern dünyada herkesin birbirine ihtiyaç duyduğunu, birbirine bağlı olduğunu ve yaptırımların herkese zarar vereceğini düşünüyorum.”

“Meslektaşlarımızı ağırlamaya hazırız. G8 zirvesi için hazırlıklarımız sürüyor. Ama gelmek istemiyorlarsa, onlara ihtiyacımız yoktur.”

“Her bölgenin halkı kendi geleceğine kendi karar verme hakkına sahiptir. Bu halk Kosovalılara ve dünyanın değişik bölgelerindeki insanlara verildi. Kendi kendini yönetme hakkı BM’nin garantisi altında bulunan bir haktır.”

Putin ayrıca, Kırım’da resmi binaları kuşatan silahlı grupların Rus askeri olmadığını öne sürerek, şu anda Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunmayı düşünmediklerini belirtti.

tr.euronews.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar