Haber / Nalçik’te Andzor Ahohov’un evine baskın
15:55 1 March 2014

2014 Soçi Kış Olimpiyatlarının açıldığı 7 Şubat tarihinde Nalçik’te Çerkes – Rus savaşında ölen atalarını anma eylemi yapan Çerkes aktivistlerden organizatör Andzor Ahohov’un evi bu sabah aranarak bazı eşyalarına ve 4 arabaya el konuldu.

2014 Soçi Kış Olimpiyatlarının açıldığı 7 Şubat tarihinde Nalçik’te Rus-Çerkes savaşında ölen atalarını anma eylemi yapan Çerkes aktivistlerden organizatör Andzor Ahohov’un evi bu sabah aranarak bazı eşyalarına ve 4 arabaya el konuldu.

Sabah saat 07.30 sıralarında Andzor Ahahov’un evine gelen 20 kadar polis öğleye kadar arama yaptı. Evde yasal olarak bulunan 3 av tüfeği, bir travmatik tabanca, 1. Dünya savaşı yıllarından kalma Avusturya süngüsü, iki bıçak, bilgisayar, flaş bellekler, devletten kiralayarak meyvecilik yaptığı tarla evrakları ve dört araba polise götürülerek 6. şube denilen birimin bahçesinde mühürlenerek bırakıldı.

Öğleden sonra Nalçik’te bulunan İnsan Hakları örgütüne ve dünya Çerkeslerine çağrı yapan Ahohov, haklarının korunmasını istedi.

”Andzor Ahahov bu durumu, tutukluluğu sona erdikten sonra “Gazete Yuga” ya yaptığı açıklamada, kendisine işkence yapıldığını söylemesine bağlıyor. 10 günlük tutukluluğu sonrası, kendisine işkence yapıldığını açıklamasından sonra işyerinde de defalarca devlet organlarının kontrollere başladığını ifade eden Andzor Ahohov; “Atalarımı anmama karşı çıkanlar, pratikte benim Çerkesliğime de karşı çıkıyorlar.” dedi.

cherkessia.net

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar