Haber / Kafkas Derneklerı Federasyonu’ndan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na Kınama
17:03 21 February 2014

19 Şubat 2014 tarihinde Azerbaycan’da gerçekleştirilen Türkiye – Azerbaycan – Gürcistan Dışişleri Bakanlarının katıldığı Üçlü Toplantı sonucunda imzalanan ortak bildiride Abhazya ve Osetya’nın durumuyla ilgili geçen cümlelere Kafkas Dernekleri Federasyonu’ndan tepki geldi. Federasyon tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

19 Şubat’ta Azerbaycan’ın Gence şehrinde düzenlenen ve Türkiye–Azerbaycan–Gürcistan Dışişleri Bakanlarının katıldığı Üçlü Toplantı sonucunda T.C Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da imzaladığı ortak bildiride; “Abhazya ve Güney Osetya ihtilaflarına egemenlik, toprak bütünlüğü ve uluslararası tanınmış sınırların ihlal edilemezliği ilkeleri çerçevesinde en kısa sürede barışçıl bir çözüm bulunması” şeklinde ifadeler yeralmış ve basınada bu şekilde yansımıştır.

Ne Abhazya, ne de Osetya tarihin hiç bir döneminde Gürcistan toprağı olmamıştır. Abhazya ve Osetya başta Rusya Federasyonu olmak üzere Nikaragua, Venezuela, Nauru, Vanuatu ve Tuvalu tarafından resmen tanınmış, bağımsız Devletlerdir.

Türkiye’deki Kuzey Kafkas Diasporasının temsilcisi Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak, T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu, tarihi gerçekleri bilmeden, Türkiye’de yaşayan Abhaz, Oset ve tüm kardeş Kuzey Kafkas halklarının hassasiyetlerini yok sayarak, binlerce yıldır üzerinde yaşadıkları vatanlarını bir başka ülkenin toprağıymış gibi, “toprak bütünlüğü ve uluslararası tanınmış sınırların ihlali” şeklindeki asılsız ve toplumumuzu rencide edici açıklamaları nedeniyle kınıyoruz.

Kafkas Derneklerı Federasyonu

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar