Haber / Putin’den Çerkeslere teşekkür
14:32 13 February 2014

Putin: Adıgeler Olimpiyatlara hazırlık döneminde bilgelik gösterdi.

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ‘Çerkes meselesinin’ 2014 Olimpiyat hazırlığı sürecinde Rusya’nın rakiplerinin siyasi aracı olduğunu açıkladı ve Adıge büyüklerine bilgeliklerinden ötürü teşekkür etti.

10Şubat’ ta Putin Soçi’de 2014’teki XXII Kış Olimpiyatlarının yapılması ve hazırlığı konusundaki sivil konsey temsilcileri ile görüştü.

Görüşmede, Kıyı Boyu Adıge-Şapsığ sivil meclisi başkanı, Dünya Çerkes Birliği başkan yardımcısı Macid Çaçukh, Adıgelerin Soçi Olimpiyatları ile ilgili ifade etmiş oldukları desteklerini anlattı.

Çaçukh“ Halkımız tamamıyla coşkun, bu fikri destekliyoruz. Size büyük teşekkürler. Olimpiyatların tümünün başarıyla bitmesi dileği ile” dedi.

Putin de “ Öncelikli olarak, büyüklerinize teşekkür ifadeleri ile hitap etmek istiyorum, onlar Olimpiyatların etrafında yaşananları çok iyi anlayarak, sadece destek vermekle kalmayıp, aynı zamanda toplumda çok doğru ve bilgece sinyaller verdiler” dedi.

Putin’in ifadesine göre, örneğin Çerkes meselesi ile oynama girişimi, Batı’nın Sovyetler Birliğine karşı kullandığı engelleme politikasının bir göstergesidir.

Putin“ Rusya herhangi bir olumlu gelişim gösterdiğinde, belirli güçlü oyuncuların, rakiplerin ortaya çıkmasının hem ekonomide, hem politikada hem de güvenlik alanında bazı tehlikelere neden olduğu açık. Ve Rusya’yı engelleme girişimleri bir orada, bir burada ortaya çıkıyor. Ve bu durum, maalesef Olimpiyat projesi ile ilgili de oldu ve Çerkes faktörü de bir araç olarak kullanıldı” dedi.

Putin“ Ama açıkça ifade edecek olursam, bu tür girişimlerin yapıldığını gördüğüm ve hissettiğim anda bunların hukukçuların ifade ettiği gibi beyhude olacağından hiç şüphe duymadım. Çünkü Çerkesler arasındaki duyguyu biliyorum, şahsen Çerkes örgütleri yöneticilerini tanıyorum, onların kendi küçük Vatanlarına ve büyük vatanlarına-Rusya’ya nasıl yaklaştıklarını biliyorum. Benim için bunun hiç bir perspektifinin olmayacağı aşikardı. Bununla birlikte cumhuriyetlerin yöneticilerine, büyüklerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar