Haber / Kafkasyalı ünlü avukata siyasi baskı
16:12 17 January 2014

Ünlü Rus gazeteci Anna Politkovskaya cinayeti sanığı olarak tutuklanan Lom Ali Gaytayev’in avukatı Murat Musayev, çeşitli baskılara maruz kalıyor.

Cinayeti müvekkilinin değil, Rus polisinin işlediğini savunan ve bununla ilgili önemli deliller sunan Musayev tehdit ediliyor.

Daha önceleri sanıkların avukatlığını yapan Tatyana Okuşko: “Avukat Murad Musayev’e Politkovskaya cinayetinden ötürü baskı uygulanıyor” dedi.

Avutak Tatyana Okuşko, “Avukat Murad Musayev ile ilgili negatif enformasyon zemininin oluşmasına yönelik çabalar göze çarpıyor” dedi .Okuşko “Musayev ile ilgili devlet desteğiyle itibarsızlaştırma faaliyetleri yürütülüyor. Katıldığı davalarda onu jürinin gözünden düşürmek için elden gelen her şey yapılıyor. Politkovskaya davası bilinçli bir şekilde politize edilerek çözümsüzlük girdabına sokuldu.” Dedi.

Mahkeme sürecinde Lom-Ali Gaytukayev’i temsil eden avukat Tatyana Okuşko, Anna Politkovskaya cinayeti ile ilgili jürinin belirleneceğinden bir gün önce Murad Musayev ve Darya Trenina’nın evinde ve ofisinde yapılan aramaların tesadüfi olmadığını düşünüyor.

Okuşko “ Evet, ben bunun tanınmış avukatın şahsiyeti etrafında olumsuz haber oluşturmak ve ona baskı amacıyla bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Dava çoktan başladı ve aramalar da buna bağlı olarak jürinin belirlenmesinden bir gün önce değil, çok daha önceden yapılabilirdi” dedi.

Memorial insan hakları merkezi başkanı Oleg Orlov’da, Anna Politkovskaya cinayet davası sürecinin tüm ülkedeki siyasi yaşama etki ettiğini, Murad Musayev’in evinde bu davayla ilgili jürinin belirlenmesinden bir gün önce arama yapılmış olmasının da bu davayla bağlantısı olabileceğini ifade etti.

İzvestiya gazetesi yazarlarından Orhan Cemal de, Musayev’in Kafkasya genelinde bir kişi olduğunu ve ona yönelik darbenin tüm Kafkasya’lı avukatlara yapılmış olduğunu ifade etti.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar