Haber / Bagavutdinova davası: Garip mahkeme, garip ifadeler
18:35 Dün

Memorial basına kapalı görülen Zarema Bagavutdinova davasından gelişmeleri paylaştı.

Memorial insan hakları merkezi, Dağıstan’da yasa dışı silahlı oluşum faaliyetlerine yardımla suçlanan Savunma insan hakları örgütü üyesi Zarema Bagavutdinova davasında iddia makamı tanıklarından birinin anlaşılmaz bir ifade verdiğini açıkladı.

Memorial’in verdiği bilgilere göre 20 Aralık’taki duruşmada iddia makamı tanıklarından biri ifade vermeyi reddetti. 23 Aralık’ta kilit tanıklardan biri sorgulandı. Tanık İ. A. oldukça muğlak bir ifade verdi. Ön soruşturmada “Bagavutdinova’nın nişanlısı M. H. Daglatov’u ‘cihada gitmeye ve mücahitlerin safında olmaya’ ikna ettiğini duydum” şeklinde ifade veren tanık, mahkeme duruşmasında önceki ifadesini hatırlamadı ve “bir konuşma oldu” dedi. Daha sonra ön soruşturmada verdiği ifadesinin okunmasını istedi.

Zarema Bagavutdinova davası 20 Kasım’da Buynaks şehir mahkemesine gönderildi. 18 Aralık’ta gerçekleşen ön duruşmada Bagavutdinova’nın tutukluluğunun iki ay uzatılmasına ve dava sürecinin basına kapalı yapılmasına karar verildi.

Zarema Bagavutdinova Temmuz ayının başında, evlerinde silah ve patlayıcı bulunduğu iddia edilen iki kişinin ifadelerine dayanılarak Buynaks’ta tutuklandı. Davayı takip eden Memorial 18 Aralık’ta, güvenlik güçleri tarafından işlenen insan hakları ihlallerini açığa çıkarma konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı asılsız suçlamalara maruz kalan Bagavutdinova’yı siyasi tutuklu olarak tanıma kararı aldı.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar