Haber / “No Sochi” İstanbul Gösterimine Yoğun Katılım
0:08 18 December 2013

 

“No Sochi” belgeselinin İstanbul özel gösterimi gazeteciler, akademisyenler ve İstanbul’da yaşayan Çerkeslerden oluşan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Levent Kültür Merkezinde yapılan özel gösterimde yoğun katılım sebebiyle belgesel iki seans halinde izleyiciler ile buluştu. Her seansın ardından gerçekleştirilen söyleşiler esnasında izleyiciler, Yönetmen Didem Şahin ve belgeselin ana karakteri Aydan Çelik’e sorularını sorma imkanı buldu

Çerkes olan yazar ve çizer Aydan Çelik’in gözünden Çerkesler’in Soçi Olimpiyatları’ndan nasıl etkilendiklendiğini anlatan “No Sochi” Belgeseli aynı zamanda Çerkesler’in olimpiyat, soykırım ve Soçi üstüne duygu ve düşüncelerini aktarmaya çalışıyor. “No Sochi” aktivistlerinin mücadelelerini de  detaylı bir şekilde anlatma çabası içinde olan belgeselde Rus tarafının görüşlerine de yer veriliyor. Soci gerçeğini tüm yönleriyle irdelemeye çalışan No Sochi’ de,  aktivistlerin karşı karşıya kaldıkları baskılar da  izleyicilere sunuluyor

Didem Şahin’in Al Jazeera Türk için yönetmen ve yapımcılığını yaptığı belgesel, daha önce Uluslararası Al Jazeera Belgesel Film Festivali’nde finale kalmayı başarırken, yine kanal tarafından yayın akışı içinde sıklıkla yer almaya devam ediyor.

16 Aralık Pazartesi akşamı gerçekleştirilen İstanbul özel gösterimin ardından açıklamalarda bulunan Yönetmen Didem Şahin, “No Sochi” nin önümüzdeki günlerde Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde, üniversitelerde ve yurt dışında bir çok gösterim yapacağını belirtti.

caucasusforum.org

 

 

 

 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar