Haber / kNOw Sochi Kampanyası başladı
19:31 21 November 2013

Soçi olimpiyatlarına sayılı günler kala NoSochi2014 aktivistleri yeni bir kampanya başlattı.

Olimpiyatlara katılacak sporculara ve basın mensuplarına ulaştırılması planlanan kitler için indiegogo.com adresinden yardım kampanyası başlatan aktivistler projeyi anlattıkları birde video hazırladı.

 

 

Başlattıkları kampanya ile hem proje bütçesini karşılamayı hemde kamuoyu oluşturmayı hedefleyen aktivistlerin tüm dünyada dolaşıma soktukları çağrı şu şekilde;

2014 Kış Olimpiyatları Soçi’de soykırım topraklarında yapılacak. Durdurmaya çalıştık ancak başaramadık. Kalan kısa zamanda insanları Çerkes Soykırımı ve Soçi’nin gerçek tarihi hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca, olimpiyatlar için seçilen yerin Çerkeslerin haritadan silindiği yer olması sebebiyle olimpiyat ruhuna uygun olmadığını anlatmaya çalışıyoruz.

Olimpiyatlara katılacak sporcular için içerisinde tarihi dökümanların, Çerkes Soykırımını anlatan belgelerin, çıkartmaların ve soykırım sembolünün basılı olduğu bir berenin bulunduğu bir kit hazırladık.

Umuyoruz ki adil ve cesaretli olan atletler bizim yanımızda yer alacak ve itirazlarını geleneksel ve sosyal medya üzerinden paylaşacaklar.

Sonuç olarak, hazırladığımız bu kitleri 60 farklı ülkede bulunan 300′den fazla sporcuya ulaştırmamız gerekiyor. Ulaştırma maliyetleri de dahil olmak üzere, kitleri göndermenin maliyeti yaklaşık 5000 dolar.

Bu maliyeti karşılayabilmek için herkesin destek olabileceği bir indiegogo kampanyası başlattık.

Desteğinizi bekliyoruz.

KAMPANYAYA KATILMAK İÇİN: http://www.indiegogo.com/projects/know-sochi-olympics-on-the-land-of-genocide

Yorumlar (1)
  1. TLETSERUK YUSUF ZİYA MET on said:

    Çocuklarımızın bu haklı ve onurlu çabalarına destek verelim.Haydi şimdi dayanışma ve omuz verme zamanı.Gençler lütfen vidyonuza türkçe alt yazı geçin.Pek çok insanın haberi yok.Dernek ve kulüp sitelerine yollayın.Emeklerinize sağlık.Gözlerinizden öpüyorum.

HABER / En Çok Okunanlar