Haber / Kislovodsk’ta 18 öğrenci sokakta dans ettiği için okuldan atıldı
17:47 20 November 2013

Kislovodsk’ta Kafkasyalı 18 kolej öğrencisi geç vakitte gürültülü şekilde sokakta dans ederek toplumsal düzeni bozdukları için okuldan atıldı.

Stavropol Kray İçişleri Bakanlığı Kislovodsk sağlık kolejinden 18 öğrencinin sokakta lezginka oynayarak toplumsal düzeni bozdukları için okuldan atıldığını açıkladı.

Verilen bilgilere göre, olay 8 Ekim gecesi meydana geldi. Alkollü oldukları ve gece saatlerinde gürültülü şekilde dans ettikleri kaydedilen gençler mahkemeye çıkarılıp idari para cezasına çarptırıldı. Polis ve bazı sivil toplum kuruluşları Kislovodsk sağlık koleji yönetimine, öğrencilerin sorumsuz davranışlarına izin verilemesini isteyen yazı gönderdi. Ardından, 30 Ekim’den 13 Kasım’a kadar 18 öğrencinin tamamı kolejden atıldı.

24 Haziran’da Pyatigorsk’ta dört genç bir kafenin açık dans alanında lezginka oynadı ve içlerinden biri polis bilgilerine göre havaya ateş açtı. Mahkeme kararıyla dans eden gençlere 12 gün hapis cezası verildi, havaya ateş açan hakkında ise soruşturma başlatıldı.

17 Ocak’ta Stavropol’de dört genç lezginka oynadıkları için gözaltına aldı. Bu gençler de üniversiteden atıldı, içlerinden biri havaya ateş açtığı için bir yıl hapis cezası aldı.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar