Haber / Ürdün Prensi Ali, Rusya’daki Irkçılık ve Soçi Olimpiyatları hakkında konuştu
22:35 18 November 2013

Fifa genel başkan yardımcısı (Ürdün Prensi) Ali, Manchester City takımının afrikalı oyuncusu Yaya Toure’nin Moskova’da yaşadığı ırkçılık olaylarını yorumladı.

Rusya Federasyonu’nda ırkçılığın fazla olduğunu vurgulayan Prens, ilerleyen dönemlerde bu sorunun devlet tarafından çözüleceğini inandığını söyledi. Fifa olarak devletlerin iç politikalarına karşmaktan sakındıklarını, aynı zamanda spor müsabakalarının uygun şartlarda düzenlemesinin Fifa’nin en önemli görevlerden biri olduğunu belirtti.

2014 Yılında Brezilya’da ve akabinde 2018 Yılında Rusya’da düzenlenecek Futbol Dünya Kupaları ile ilgilibirçok sorunun olduğunu vurguladı. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları ile ilgili de ‘ Soçi Olimpiyatları ile ilgili birçok husus var, Çerkesleri’nin Soçi olimpiyatlarıyla ve ırkçılıkla ilgili azımsanmayacak sorunları var’ dedi.

Çerkeslere olan yakınlığı ile tanınan prens Ali Bin Al Houssien daha Önce Ürdün’den başlayıp Kafkasya’ya bir grup Çerkes atlısı ile birlikte Çerkesler’in yaşadığı sürgünü dunyaya tanıtmak amacıyla bir geri dönüş yolculuğu gerçekleşmiştir.

cerkes.org.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar