Haber / Caylık otelindeki Suriyeli Çerkeslerin çilesi bitmedi
13:56 17 November 2013

Nalçik’te Caylık otelinde kalan Suriyeli Çerkeslerin sıcak su ve ısınma sorunu devam ediyor.

Kabardey-Balkar’ın başkenti Nalçik’teki Caylık otelinde uzun bir süredir devam eden sıcak su ve ısıtma problemi çözülemedi. Otel müdürü Magomed Atabiyev konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Suriyeliler otelimize Ağustos 2012’de yerleştirildi. Onlar için bir defa 400 bin ruble verildi, daha sonra tek kuruş ödenmedi. Isıtma yok, çünkü gaz borcu 1,15 milyon rubleyi geçiyor, elektrik borcu yaklaşık 200 bin ruble, su borcu 150 bin ruble, çamaşırların yıkanması ve çöplerin taşınması için otelin 300 bin rubleye ihtiyacı var”.

Otel idaresi olarak, Suriyeli mültecileri otele yerleştiren spor ve turizm bakanlığı da dahil olmak üzere ilgili tüm resmi kurumlara gereken başvuruların yaptıklarını kaydeden Atabiyev “Önce yarın, öbür gün diyerek oyalandık. Sonra da kaynak olmadığı için ödeme yapılmayacağı söylendi. Borçlarımızı mahkeme yoluyla tahsil etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Atabiyev, mültecilerin soğuktan için korunmak zorunlu olarak elektrikli ısıtıcıları kullandığını bu yüzden elektrik borcunun kabardığını da sözlerine ekledi.

Ekim ayında Başbakan Yardımcısı Vladimir Kuşhabiyev, Caylık otelinde kalanların bir başka yere yerleştirilmesi üzerinde çalışıldığını kaydetmişti.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar