Haber / Erdoğan’ı Baydemir karşılayacak
17:29 15 November 2013

Başbakan Erdoğan’ı Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir karşılayacak, Erdoğan belediyeyi ziyaret edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın başlayacak iki günlük Diyarbakır gezisi öncesi merakla beklenen sorunu yanıtı belli oldu. Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinde Osman Baydemir sürprizi yaşayacak. Abullah Karakuş’un Doğan Haber Ajansı’nda ye alan haberine göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in Erdoğan’ı havaalanında karşılayacağı öğrenildi. Erdoğan’ın da Baydemir’i makamında ziyaret edeceği belirtildi.

Diyarbakır ziyaretinde valiliği de ziyaret edecek olan Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile 360 çiftin evleneceği düğüne ve açılışlara katılacak.

360 çiftin evlendirileceği törende İbrahim Tatlıses ile 37 yıldır Türkiye’ye gelmeyen Şivan Perver birlikte türkü söyleyip ilk defa düet yapacak. Düğünü organize eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nikahı kıyması için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i davet etti.

Ahmet Türk: Barzani’nin belediye ziyareti sürece katkı sunacaktır

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: Barzani bizim misafirimizdir. Biz belediyemizle örgütümüzle kendisini karşılayıp görüşeceğiz.

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongeresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Diyarbakır Belediyesi’ni ziyaret edecek olmalarının kalıcı çözüme katkı anlamında bir mesaj olacağını söyledi. Barzani’yi Diyarbakır’da karşılayacaklarını da sözlerine ekleyen Türk, “Sayın Mesud Barzani bizim misafirimizdir” dedi.

Ahmet Türk, Mesud Barzani’nin Diyarbakır ziyaretiyle ilgili daha önce yaptıkları uyarıların yerini bulduğunu ve Barzani’nin Diyarbakır Belediyesi’ni de ziyaret etmesi gerektiğini ifade ettiklerini söyledi. Türk, “Tabi ki süreç diyalog sürecidir. Bu sürecin kalıcı olması için ve barışa evrilmesi için belediye ziyareti katkıda bulunacaktır. Bugüne kadar biz hep şeffaf politikalar izledik. Sorunun birbirimize değer vererek, diyalog kurarak çözülebiliceğini ifade ettik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mesud Barzani’nin belediyeye yapacağı ziyaret, çözüm sürecine ve kalıcı çözüm için önemli bir mesaj olacaktır” dedi.

Ahmet Türk, Mesud Barzani’yle görüşüp görüşmeyecekleri ile ilgili soruya ise, “Tabii ki kendisini karşılayacağız. Sayın Mesud Barzani bizim misafirimizdir. Biz belediyemizle örgütümüzle kendisini karşılayıp görüşeceğiz” cevabını verdi.

t24

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar