Haber / “TRT – 7 Çerkesce” için kampanya
11:16 4 November 2013

Kullanıcıların aynı toplumsal amaçlara ilgi gösteren başka kullanıcılarla bağlantıya geçmelerini, söz konusu meselelerle en iyi hangi şekillerde ilgilenilebileceği üzerine fikirlerini paylaşmalarını ve bu mücadele alanlarında daha ileri başarılar kaydetmek için çalışan kurumlarla bir araya gelmelerini sağlayan change.org isimli internet sitesi üzerinden “TRT-7 Çerkesçe Kanalı Açılsın!” başlıklı bir kampanya başlatıldı.

Başbakana hitaben yazılan bir mektubun bulunduğu kampanyanın gerekçesinde, devlet kanalı olan TRT’nin Arap ve Kürt dillerinde yayın yapan kanalları olduğu hatırlatılarak Çerkesçe yayın yapan bir kanalının olmamasının toplumsal eşitliğe ve demokrasiye aykırı olduğu belirtiliyor. “Bizler Türkiye Çerkesleri olarak TRT’nin 7/24 Çerkesçe yayın yapmasını istiyoruz” denilerek Çerkeslerin yayın talebinin dile getirildiği kampanyanın yaygınlaştırılması için çalışılıyor.

Kampanya detayları için: http://www.change.org/tr/kampanyalar/recep-tayyip-erdo%C4%9Fan-trt-7-%C3%A7erkes%C3%A7e-kanali-a%C3%A7ilsin

Bunun yanında yine aynı iletişim ortamında Samsun ve Kahramanmaraş illerinde üniversite bünyesinde Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümleri’ nin açılmasını gündeme getiren bir kampanya daha sürüyor.  Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Çerkesler’in yoğun olarakl yaşadıkları Düzce’de üniversite bünyesinde Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü açılmış ve bu sene ek kontenjan ile ilk öğrencilerini de almıştı.

“Samsun ve Kahraman Maraş İlleri Türkiye’de Çerkeslerin en çok yaşadığı illerdendir. Çerkes dilinin yaşatılması ve hak ettiği akademik eğitim fırsatına kavuşması amacıyla bu illerde Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümleri açılmalıdır.”

http://www.change.org/tr/kampanyalar/y%C3%BCksek-%C3%B6%C4%9Fretim-kurulu-samsun-ve-kahraman-mara%C5%9F-illerinde-bulunan-devlet-%C3%BCniversitelerinde-%C3%A7erkes-dili-ve-edebiyat%C4%B1-b%C3%B6l%C3%BCmleri-a%C3%A7%C4%B1lmal%C4%B1d%C4%B1r

Yorumlar (1)
  1. sinem can zaman on said:

    Dağıtılmış muhteşem bir kültürün yok olmaması adına mükemmel bir proje, büyük bir azınlığın kültürel ihtiyacı

HABER / En Çok Okunanlar