Haber / İlk başörtülü milletvekilleri Meclis’te
14:39 31 October 2013

Siyasetin son dönemdeki en çok tartışılan konusunda sona gelindi. 4 AK Partili milletvekili Meclis Genel Kurulu’na başörtüsüyle gelerek yıllar sonra bir ilke imza attı. Bunun üzerine CHP, Şafak Pavey ile ilgili bir talepte bulundu. Meclis Başkanvekili Akşener de oturuma ara verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurul salonuna başörtülü olarak geldi.

Dalbudak, ilk ziyaretini TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’ye yaptı.

Dalbudak’ın ardından AK Parti’den 3 kadın milletvekili daha Meclis’e başörtüsü ile geldi.

Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Konya milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar da genel kurula başörtüleri ile katıldı.

Genel Kurul oturumunun açılmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Şafak Pavey’in özel durumunu da hatırlatarak usül tartışması açılması için talepte bulundu. MHP sıralarından ise buna itiraz geldi.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Meclis Başkanvekili Meral Akşener de partilerin grup başkanvekillerini kürsü arkasına davet ederek 15 dakika ara verdi.

Milletvekillerinin başörtüsüyle Genel Kurul’a katılacağı açıklamasını, “Başörtüsüyle Meclis’e gelmelerinde sakınca olup olmadığını bize sordular, biz de grup olarak sakınca olmadığını kendilerine söyledik” sözleriyle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yapmıştı.

 

Elitaş’ın, “Genel Kurul’da bizden yana bir gerginlik olmaz. Usul tartışması açılırsa yanıtını veririz. Eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz” sözleri, siyaset sahnesinde ardı ardın ayankı buldu.

Yorumlar (1)
  1. Recep Güler on said:

    Bugün TBMM tarihinde bana göre bir devrime tanıklık etmektedir,insanların kılık kıyafetinin sorgulanacağı yer asla bu makam olamalıdır,doğru olan bu olayı ‘ama şöyel ama böyle’ sine kaçmadan sonuna kadar destekliyorum.. :-)))

HABER / En Çok Okunanlar