Haber / Moskova’ da 4 Kasım’da ırkçı gruplara yürüyüş izni çıktı
11:00 29 October 2013

Moskova şehir yönetimi radikal ulusalcı grupların 4 Kasım Rusya Birlik Günü’nde “Rus Yürüyüşü” adı verilen gösteri yapmalarına izin verdi.

Yürüyüşün organizatörlerinden Dmitri Dyomuşkin Vkontakte sosyal sayfasında 30 bin eylemci için Moskova’nın güneydoğu semti Lyublino’da gösteri izni aldıklarını yazdı. Moskova’nın Biryulyovo kentinde bir ay önce Kafkas kökenli bir göçmenin Rus vatandaşını bıçaklayarak öldürmesinden 1 ay sonra gerçekleşecek yürüyüşte dazlak grupların ırkçı söylemleri öne çıkarmasından endişe ediliyor. Kent göçmen organizasyonunun karşı yöndeki mitingine ise izin çıkmadı.

St. Petersburg dahil Rusya’nın kentlerinde, Kiev ve Brüksel gibi yurt dışındaki bazı kentlerde de “Rus Yürüyüşü” adlı gösteri gerçekleşecek. 2005’den bu yana gerçekleşen Rus Yürüyüşü’ne geçen yıl yaklaşık 6 bin kişi katılmıştı. Aşırı Hristiyan grupların da yer aldığı gösterilere katılanlar kılıç kalkan kuşanıp zırh giyiyor. Nazi sembolleri ve ırkçı dövizlerin taşındığı gösteriler Rusya vatandaşlarının büyük çoğunluğu tarafından desteklenmiyor.

haberrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar