Haber / Nahit Serbes’ten açıklama…
16:25 23 October 2013

19 Ekim 2013 tarihinde ozgurcerkes.com web sitesinden alıntılayarak haberleştirdiğimiz “Rusya, Soçi Olimpiyatlarını destekleyecek “Çerkesler”i  buldu” haberimizde ismi geçen Nahit Serbes kişisel facebook sayfasında konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Nahit Serbes’ in açıklamasını ve ilgili haberimizin linkini yorumsuz olarak yayınlıyoruz…

Kabartay Balkar Üniversitesinin Daveti İle İlgili Yazı

Merhaba; Kabartay Balkar Üniversitesi 70. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile düzenlemiş olduğu etkinliklere, diaspora’dan gelip Üniversite’de okuyanları , ailelerini ve bazı yabancı ülke vatandaşlarını davet etti. Oğlumun bu üniversitede okumuş olması nedeniyle ben de davet edildim. Ayın 12 sinden 16 sına kadar 5 gün süren etkinliklere katıldım. Türkiye’den benim dışımda birçok kişi de bu geziye katıldı. Bunun yanında Filistin’den gelen Arapların dışında Almanya’dan gelen bazı Almanlar ve Dağıstanlılar da vardı.

Kabartay Balkar Üniversitesinden başlayarak, Nalçik civarında ki bazı Çerkes köyleri ile Lazarevski bölgesinde, Tuapse bölgesinde Büyük Kichmay içinde Armavir de Aguy adlı Şapsığ köyünde yaşayan Şapsığlar ile de bir araya geldik. Son gün yani 16 Ekim günü Krasna Poliyana ya iki saatlik bir ziyaret yaptık. Aynı akşam, Soçi’de Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak, Krasnodar Eyalet Valisi Aleksandr Tkaçev ve bazı üst düzey görevliler akşam yemeği öncesi şerefimize verilen kokteyl e katıldılar. Bu etkinliklerin başından sonuna kadar olimpiyatları desteklemek veya desteklememekle ilgili hiçbir gelişme ve konuşma olmadı. Rusya Başbakan Yardımcısı Sayın Dimitri Kozak yaklaşık 15 dakikalık bir konuşma yaptı, gruptan bazı kişiler de kendisine olimpiyatlarda Çerkeslerin temsil edilmesi ile ilgili sorular sordular, Kozak sorulan sorulara cevaben;

Rusya ’Federasyonu Çerkes diasporası ile ilişkilerin güçlendirilmesine büyük önem veriyor, olimpiyat oyunları çerçevesinde, Adige sembollerine Çerkeslerin hayal edemeyecekleri kadar yer verilecektir, bu nedenle Adigey doğumlu, Çerkes dilini konuşabilen Dmitriy Çerniçenko’ yu Soçi -2014 Olimpiyatlarının Organizasyon Komitesi Başkanı yaptık dedi.

Kokteylin sonrasında Radisson otelinin büyük salonunda verilen yemeğin ardından program sona erdi.

Dileyen arkadaşlar Rusya Başbakan Yardımcısı Sayın Dimitri Kozak’ın konuşmasını aşağıdaki linkten izleyebilirler

http://www.1tv.ru/news/social/244265

İlgili Haberimiz: http://www.gusips.net/news/4090-rusya-soci-olimpiyatlarini-destekleyecek-cerkesleri-buldu.html

Yorumlar (2)
  1. Furkan Kafkas on said:

    Çerkeslerde toplum adına söz söyleyebilenler sadece yaşları ve paraları degil toplumun hassasiyetleri algılayan bunu savunabilen insanlardır. Bu geçmişte de böyleydi bugünde böyle. Nahit Serbest bu davranışı ile toplumda kendisi dışında Çerkeslikle ilgili hiçbir şeyi temsil edemeyeceğini ilan etmiştir. Toplumumuzda herzaman bu şekilde nerede duracağını bilemeyen gafiller çıkmıştır.

  2. Recep Güler on said:

    Yaşın kaç bilmiyorum ama ister benden büyük ol istersen küçük Çerkes halkını küçültmeye sizin hakkınız yok,çanak yalayıcılığınızı bir marifet yapmışçasına anlatmanızda ibretlik bir durumdur,yazıklar olsun size ve sizin gibi Adig’eyin Çerkesim diyenlere..

HABER / En Çok Okunanlar