Haber / Rusya The Sochi Project’e vize vermedi
13:04 1 October 2013

Rusya The Sochi Project üyesi Hollandalı fotoğrafçı Rob Hornstra’ya vize vermedi.

2007 yılından beri birlikte çalışan yazar Arnold Van Bruggen ve fotoğrafçı Rob Hornstra Soçi 2014 Kış Olimpiyatlarına hazırlık süreci özelinde Kafkasya’daki çevre katliamları ve insan hakları ihlallerini araştırıyor. İkili bugün Facebook gruplarından, Rus makamlarının Rob Hornstra’nın vizesini yenilemediğini duyurdu. Hornstra böylelikle Sovyetler Birliğin dağılmasından bu yana basın vizesi ve akreditasyonu yenilenmeyen ilk Hollandalı gazeteci oldu.

Hornstra ve Arnold Van Bruggen 18 Ekim’de Hollanda-Rusya yılı çevresinde Moskova Vinzavod Çağdaş Sanatlar Müzesinde açılacak serginin parçası olacaktı. Hornstra’ya vize verilmemesi Hollanda ve Rus hükümetleri tarafından desteklenen sergiye de darbe vurmuş oldu.

The Sochi Project altı ay önce The Secret History of Khava Gaisanova (Hava Gaysanova’nın Gizli Öyküsü) adlı bir kitap yayınlamıştı. Kitap Kazakistan’ın başkenti Astana’da sürgünde doğan ve sürgün dönüşünde Kuzey Osetya ile İnguşetya arasındaki çatışmalar sırasından eşi kaçırılan bir kadının yaşamını anlatıyor.

Rusya Radikal Gazetesi dış haberler müdürü Fehim Taştekin’e beş yıl ülkeye giriş yasağı koydu. Abhazya’nın bağımsızlık kutlamalarına katılmak üzere Soçi üzerinden Abhazya’ya geçmek isteyen Fehim Taştekin iki gün havaalanında alıkonulduktan sonra bu sabah Türkiye’ye dönebildi.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar