Haber / Putin, Rusya tarihi ders kitaplarında yer alacak
13:37 25 September 2013

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, okul öğrencileri için yeni hazırlanacak Rusya tarihi adlı ders kitabına giriyor. Devlet Başkanı’nın girişimleriyle çıkartılacak söz konusu ders kitabında Putin için özel bölüm oluşturulacak.

İzvestia gazetesinin haberine göre, Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı, önümüzdeki hafta kitabın konseptini yayınlayacak. Çalışma sadece Perestroyka (1985-1991) sonrası ve 2000 yılına kadar dönem değil, aynı zamanda 2000-2012 yılına kadar dönemi de kapsıyor. Gazeteye konuşan bir bakanlık kaynağı, “Uzun süren istişarelerin ardından şu karar alındı: ders kitabına son devlet başkanlığı seçimlerine kadar olan dönem de ilave edilmeli. Konuyla ilgili birçok kuşku ve tartışma ortaya çıktı, fakat netice itibariyle dünyadaki uygulamalardan farklı bir şey yapılmamasına karar verildi.” dedi.

Habere göre, Kremlin kulislerinde Putin’in kendisinin yeni tarih kitabında kendisinden bahsedilmesini arzu etmediği konuşuluyor. Putin’e göre kendi çalışma ve kararlarına yönelik bir değerlendirmenin yapılması için henüz erken.

Devlet Başkanı’nın Basın Sözcüsü Dmitri Peskov ise, “Sayın Vladimir Vladimiroviç bilimadamı ve öğretmenlerin çalışmalarına müdahele etmek istemiyor. Bu kitabın nasıl olacağı ve şimdiki devlet başkanının yönetimiyle ilgili konunun bu kitaba ilave edilip edilmemesine profesyoneller karar versin.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski, Haziran ayında yaptığı açıklamada, Putin yönetiminin yeni tarih kitabına ilave edilmesinin doğru olmadığını savunmuştu.

 

haberrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar