Haber / ‘Esad ateşkes önerecek’
12:30 20 September 2013

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, ülkedeki iç savaşın iki tarafın da kazanamayacağı bir çıkmaz noktasına geldiğini söyledi.

Cemil Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, Cenevre’ de yapılacak barış görüşmelerinde Şam yönetiminin uluslararası gözlemcilerin denetleyeceği bir ateşkes çağrısında bulunacağını belirtti.Bu arada ABD de, BM Güvenlik Konseyi’ nden Suriye’ nin kimyasal silahları konusunda harekete geçmesini istedi.

Cemil ‘Ne silahlı muhalefetin, ne de rejimin bir diğer tarafı yenebilecek gücü var. Bu güç dengesi bir süre daha değişmeyecek’ dedi.Cemil ayrıca, hükümet adına konuştuğunda ısrar etti.Kadri Cemil, uzun süredir ertelenen Cenevre barış görüşmelerinin yeniden gündeme gelmesi halinde, hükümetin tarafsız ya da dost ülkelerin askerleri tarafından denetlenecek bir ateşkes önereceğini belirtti.

Cemil böylece dışarıdan müdahalenin olmadığı barışçıl bir siyasi sürecin önünün açılacağını kaydetti.Cemil, ‘Nereden bakılırsa bakılsın, rejimin geçmişteki hali sona erdi. İlerici reformlarımızı gerçekleştirmemiz için Batı’nın ve Suriye’ye müdahil olan herkesin omuzlarımızdan inmesi gerek’ diye konuştu.

BBC NEWS

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar