Haber / Rusya’da çoğunluk “Ordumuz güçlensin” diyor
21:33 19 September 2013

Rusya’da yapılan bir anket, halkın büyük bölümünün ülke güvenliğinin sağlanması için orduya daha fazla yatırım yapılması gerektiği görüşünde olduğunu gösterdi. FOM adlı kamuoyu araştırmaları kuruluşunun anketine katılanların yüzde 56’sı “Silahlı kuvvetlerin gücü artırılmalı” cevabını verdi.

Ankete göre, Rusya’da bugğn halkın yüzde 56’sı devletin öncelikli görevinin ordunun gücünü artırmak olduğunu düşünüyor. Anket katıımcılarının yüzde 30’u Rusya’nın daha önemli sorunları olduğu görüşünde. Rusya vatandaşlarının yüzde 49’u ordunun ülkenin güvenliğini sağlayabilecek güçte olduğu fikrinde. Bu görüşte oalnların oranının son 13 yılda yüzde 13 azaldığı görülüyor. “Rusya ordusu yeteri kadar güçlü değil” diyenlerin oranı yüzde 23.

Anket katılımcılarının yüzde 18’ine göre Rusya ordusunda disiplinin artırılması gerekiyor. Ankete katılanların yüzde 16’sı ordunun teknik donanımının, yüzde 9’u finansmanının artırılması gerektiğini söyledi. Askeri personelin maddi durumunun ve profesyonellik düzeyinin düzeltilmesi, askeri hazırlığa daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı da yüzde 12.

http://www.turkrus.com/62503-rusyada-cogunluk-ordumuz-guclensin-diyor–xh.aspx#sthash.g4DlZ9Nz.dpuf

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar