Haber / Adıgey’de ünlü internet sitesine kapatma
18:14 21 August 2013

“Adıgey’in Özgür Sözü” adlı internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Vasili Purdenko aşırılıkla suçlanarak hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma birimi temsilcileri ve bölge FSB çalışanları Purdenko’nun çalışma ofisinde arama yaparak belgelere ve bilgisayarlara el koydu. “Adıgey’in Özgür sözü” sitesinin yayınına son verildi.

Yaşanan gelişmeler konusunda açıklama yapan Purdenko 5 Eylül 2012’de sitede yönetimi eleştiren bir makale yayınlandığını hatırlattı. Purdenko’ya göre makelenin yayınlanmasından 9 ay sonra FSB çalışanları bürosuna gelerek arama yaptı ve kendisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Bölge uzmanları ise Adıgey’de yaşanan olumsuzlukları medyanın görmezden geldiğini ve muhalif görüşlere yer veren ender sitelerden birisinin Purdenko tarafından yönetilen Adıgey’in Özgür Sesi olduğunu belirtiyor. Purdenko’nun sitesi bölge vatandaşları tarafından yakından takip edildiği de kaydediliyor.

KUZEY KAFKASYA’DA İLAN EDİLMEMİŞ SAVAŞ DEVAM EDİYOR

Kuzey Kafkasya yerel basınına yansıyan haberlere göre, 12-18 Ağustos tarihleri arasında devam eden silahlı çatışmalar sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise ağır şekilde yaralandı. Hayatını kaybedenler arasındaKİ bir kişinin Çeçenistan emniyet birim temsilcisi, yedi kişinin Dağıstan kökenli direnişçi grup üyesi, üç kişinin Dağıstan vatandaşı, bir kişinin ise Karaçayevo Çerkesya vatandaşı olduğu ifade edildi.

17 Ağustos tarihinde Dağıstan’ın Karabıdagkent ilçesinde bir grup direnişçinin bulunduğu ve bölgede özel askeri tim tarafından operasyon başlatıldığı açıklandı. Çatışma sırasında üç direnişçinin öldürüldüğü ve içlerinde “Hazar” direniş grubunun liderinin de bulunduğu öne sürüldü. Diğer yandan Çeçenistan ve Karaçayevo Çerkesya’da da silahlı çatışmaların yaşandığı ve direnişçi saldırılarının bulunduğu belirtildi.

 

dünya bülteni

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar