Haber / Geçen Haftaki Çatışmalarda 5 Çerkes hayatını kaybetti
1:55 6 August 2013

Suriye’de yaşanan iç savaş insan mevcudunu hızla tüketirken, çatışmalardan Suriye Çerkesleri de büyük zarar görüyor. Geçen haftaki çatışmalarda beş Çerkes hayatını kaybetti.

Mesakin Berza de yaşayan Çerkeslerden Mahmud Toghoz evine top mermisi düşmesi sonucu aldığı şarapnellerle hayatını kaybetti.

Aynı şekilde, Kiswa Zahira bölgesinde yaşayan Şifa Mirza da evine düşen top mermisi sonucu şehid oldu.

Büşra Ekrem Abdul ise arabasıyla işe giderken çıkan çatışmanın ortasında kaldı ve hayatını kaybetti.

Evli ve 1 çocuk babası Sizar Hjmad ise Kudsiye’den Humus’taki mağdurlara yardım götürmeye çalışırken kaçırıldı.

Yine Eren İsmail adlı Çerkes genci de Ber Acemden Kudsiye’ye gelen Çerkeslere yardım etmeye çalışırken hayatını kaybetti.

kafkasevi

Yorumlar (1)
  1. Özgür on said:

    Suriyede maalesef kan akmaya devam ediyor ve kısa sürede de durmayacak. Suriye’de ki soruna bizim doğru tepki verebilmemiz için öncelikle sorunu ve çözümünü doğru olarak tespit etmemiz gerek. Suriye’deki sorun uluslararası boyutuda olan, müslüman Suriye halkına karşı yürütülen bir zulümdür. Demokrasi penceresinden bakacak olursak rejim hiçbir zaman özgür seçimler yapmamıştır ve meşru değildir. Küçük bir alevi azınlığın diktatörlüğü sözkonusudur. Bu rejime en büyük desteği Rusya ve İrandır.
    Aslında bu bilgileri olayları kaba taslak takip eden herkesin bilmesi gerekir. Ama sosyal medyada Kafkasyalılar pencereye kendi halklarının yada haklının penceresinden çok soyut bir duygasallik içersinde çarpıtılmış propaganda haberlerinin savunuculuğunu yapmaktalar. Buna en güzel örnek “Rojava” olarakta isimlendirilen ve kısmen Kürtlerinde yaşadığı bölgede, PKK uzantısı örgütlerin yaptığı mücadeleyi bayraklaştırmalarında gördük. Esad’ın bombaladığı Kürtleri islamci terörirsler Kürtleri katlediyor diye bir yalan haber furyasi çikti. Bugüne kadar bir mülteci Çerkes karşılamayan, bir ailenin hatırını sormayan ne kadar çerkes-kafkasyali varsa Kürt milliyetçiliğinin çarpıttığı haberlerin yılmaz savunucusu oldu. Bu arada katledilen Kürtlere ait ne bir görüntü ne de bir belge var. Sadece PKK propagandasi yapan medyada söylentiler var. Diğer taraftan Suriyede Çerkesler ve Kafkasyalilar gerek Özgür Suriye Ordusunda olsun gerek diğer direnişçi İslami gruplarda olsun aktif olarak savaşmaktalar. PKK militanlarına sahip çıkan Kafkasyalilar ne zaman kendi kardeşlerinede sahip çıkarlarsa o zaman yukaridaki tür haberleri daha az duyarız.

HABER / En Çok Okunanlar