Haber / Darbe karşıtı Gezi aktivistlerinden açıklama
4:20 5 August 2013

Ergenekon davasında kararın açıklanacağı 5 Ağustos günü Gezi direnişiyle darbecileri bir arada göstermeye çalışan çağrılara karşı yapılması planlanan eylem iptal edildi. Darbe karşıtı aktivistler, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Etkinliğin Facebook sayfasından duyurulan açıklama şöyleydi:

5 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz, ”Gezi bizim, darbe sizin” eylemini iptal etmeye karar verdik.

Bildiğiniz gibi 5 Ağustos’ta bir cinayet şebekesi, darbe örgütleyicisi, ırkçı yapılanma olan Ergenekon’la ilgili davanın karar duruşması gerçekleşecek. Bu davayı, Gezi direnişinin simgelerini, sloganlarını kullanarak istismar eden ve Gezi eylemlerine katılanlarla Ergenekoncular arasında aynı politik eğilimlere sahiplermiş gibi bağlantı kurmaya çalışan ırkçı, milliyetçi örgütler Silivri’ye gitme çağrısı yaptı.

Bizler, Gezi direnişinin polis şiddetine, Erdoğan’ın neo-liberal kibrine karşı olduğu kadar, askerî vesayete, Ergenekon gibi yapılanmaların ırkçı, darbe iklimini geliştirmeyi hedefleyen derin planlamalarına da karşı olduğunu düşünüyoruz. Gezi eylemlerinde hakim olan özgürlükçü eğilimlerin, Veli Küçük’leri, Muzaffer Tekin’leri, Sevgi Erenerol’ları, Doğu Perinçek’leri, Kemal Kerinçsiz’leri destekleyen şovenist eğilimlerle hiçbir ilgisi olmadığına inanıyoruz. 5 Ağustos ”Gezi bizim, darbe sizin” eylemimiz bunu göstermeyi amaçlıyordu.

Ancak, olası provokasyonlar ve polis merkezli şiddet sarmalı, Gezi direnişiyle Silivri arasında hiçbir ilişki olmadığını anlatmayı amaçlayan eylememizi ve vermeyi amaçladığımız mesajın anlaşılmasını zorlaştıracaktır. Bu nedenle eylemimizi iptal ediyoruz.

Ama şu vurguları bu vesileyle bir kez daha yapmak isteriz:

1. Davalarda yaşanan hukuksuzluklar, davalarda yargılananların ezici çoğunluğunun darbeci, ırkçı ve cinayet işleyen, planlayan kişiler olduğu gerçeğini değiştirmez.

2. Ergenekoncuların hükümet devirmeyi planlamaktan daha ağır olan suçları, insanlığa karşı işledikleri suçlardır.

3. Ergenekon yetmez! Tüm darbeciler, karanlık çeteler ve Seferberlik Tetkik Kurulu dağıtılmalıdır.

4. Gezi direnişine katılanlar en başından beri TOMA’ların önünde durduğu gibi tankların da önünde duracağını beyan etmiştir. Park için başlayan ve hızla hem ekolojik dengenin sürekliliğini hem de tüm özgürlükleri aynı anda savunan bir hareketi istismar etmeyi ve çalmayı amaçlayan şovenlere karşı “Gezi bizim, darbe sizin” demeye devam edeceğiz. Askerî darbe meraklılarının, azınlık düşmanlarının, cinayet işleyen ve faili meçhullerin sorumlusu olanların, Gezi Parkı direnişiyle bir ilgisi yoktur.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar