Haber / Seçmeli Derste ek başvuru süresi için Çerkes Dernekleri Federasyonu MEB ile görüştü
14:23 9 July 2013

Çerkes Dernekleri federasyonu yetkilileri 5. ve 6. sınıfa geçen ilköğretim öğrencilerinin ders seçim işlemlerinin duyurulma şekli ve verilen süreye itirazlarını  Milli Eğitim Bakanlığına ilettiler. Çer-Fed yetkilileri ve MEB bürokratları arasında yapılan bir dizi görüşme sırasında  ilgili sınıflara geçen öğrencilerimizin ”yaşayan dil ve lehçeler” adı altında, haftada iki saatlik ”anadil öğrenimi/Çerkes dillerini ” seçebilmeleri adına EK SÜRE verilmesini dile getirdi.

MEB yetkilileri; ilgili ders seçim işlemleri için sistemin şuan kapalı olduğunu, ilerleyen zamanlarda (daha önceden Çer-Fed’e bilgisi verilecek olan bir tarihte) sistemi açacaklarını ve bu zamana kadar Çer-Fed olarak çalışmalarını yapmaları gerektiğini iletti.

Federasyonun süreyi uzun bir hale getirmek için çalışmaları ise halen sürüyor.

Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Nüsret Baş tarafından yapılan açıklamada;  “Camiamızdan ricamız; lütfen köylerimizde, ilçelerimizde, illerimizde, muhtarlıklarımızda, festivallerimizde, vs her yerde öğrenci velilerimizi bilgilendiriniz, MEB tarafından duyurulacak yeni ek sürede velilerimizin dilekçelerini okul idarecilerine çekinmeden teslim etmesini ve bu tarihi sorumluluktan kaçınılmaması gerektiğini vurgulayınız.” denildi.

Dr. Nüsret Baş, Federasyon olarak, bu sürenin daha da uzatılması ve bu durumdan tüm halkımızın haberdar olabilmesi adına çalışmalarımız durmadan devam edeceklerini belirtti.

Çer-Fed

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar