Haber / İhvan ‘Mısır İntifadası’ ilan etti
13:35 8 July 2013

Mısır’da Mursi yanlısı 52 kişinin öldüğü gösteriler sonrası İhvan’ın siyasal partisi taraftarlarına çağrıda bulundu.

Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün en az 52 kişinin ölümüne neden olan katliam sonrasında Müslüman Kardeşler’in (İhvan) siyasal partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi’nden ayaklanma çağrısı geldi.

Partinin facebook sayfasından yapılan açıklamada “devrimi tank ve zırhlı araçlarla,  ölen insanların bedenleri üzerinden çalmaya çalışanlara karşı Mısır halkını ayağa kalkma çağırıyoruz” denildi.

Sisi’nin yol haritasına darbe

MISIR ORDUSU VE İHVAN’IN İDDİASI

Müslüman Kardeşler olayın sabah namazı sırasında askerlerin dua eden göstericilere ateş etmesi sonucu yaşandığını aktarıyor. Mısır ordusu ise “terörist grubun” binaya girmeye çalıştığını iddia ederken, bir subayın öldüğünü bildirdi. İsmini açıklamak istemeyen askeri yetkili ise Mursi taraftarlarının binaya girmeye çalışırken silahlı kişilerin gruba ateş ettiğini söylemişti.

MISIR YENİ BİR SURİYE OLMASIN

Özgürlük ve Adalet partisi ayrıca “Tüm dünyaya da, uluslar arası kamuoyunun ve tüm dünyadaki özgür insanların Mısır’ın yeni bir Suriye olmaması için bu katliamlara müdahale etmesi gerektiği” çağrısında  bulunuldu.

Katliam böyle oldu

Ramazan arefesinde meydanda sabah namazı kılan sivillere ordu tarafından önce göz yaşartıcı gaz bombası atıldı, ardından otomatik silahlarda ateş açıldı. Yaklaşık 5 dakika süren aralıksız ateş sonucu kan gölüne dönüşen alanda, hastaneye sevk edilmesine izi verilmeyen yaralılar, alandakiler halk tarafından kendi imkanlarıyla tedavi edilmeye  çalışıldı.

MANSUR’UN İSTİFASI İSTENDİ

Mısır’da Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı adayı Abdulmunim Ebu-l Futuh, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un, ordunun halka ateş açması olayının sorumlusu olduğu için istifa etmesini istedi.

Ebu-l Futuh, basına yaptığı açıklamada, “Adli Mansur, madem ki devleti idare etmekten aciz, derhal istifa etmeli. Cumhuriyet Muhafızları karargahı önündeki göstericileri dağıtmak için bir suç işlendi. Akan kanın durması için bütün onurlu Mısılılar buna karşı çıkmalıdır” dedi.

timetürk

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar