Haber / Çerkes Ethem için iade-i itibar talebi
14:29 28 June 2013

Milli mücadele döneminin en önemli kahramanlarından Ethem Bey’in, resmi tarih yazıcıları tarafından “hain” olarak sıfatlandırılmasından rahatsız olan Çerkesler, Cumhurbaşkanlığı makamına çıkarak bu haksızlığın düzeltilmesini istediler.

Çerkes Ethem’e İade-i İtibar Kampanyası çerçevesinde yapılan görüşmede Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nusret Baş, Kayserili thamatelerden Saim Daşcı ile Kafkas Diasporası web sitesinin sahibi Oğuz Berk hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen tarafından kabul edilen heyet, Ethem Bey’in isminin önüne eklenen “hain” sıfatı ile hem kendisine büyük haksızlık yapıldığını, hem de bu yaftalama üzerinden bir etnik grubun sürekli suçlandırıldığını söyleyerek buna bir son verilmesini istediler.

Mustafa İsen ise ziyaretçileri dinledikten sonra konunun tüm detaylarını bildiğini, talepleri haklı bulduğunu, söylenenlerin tamamını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dikkatine sunacağını söyledi. İsen, incinmelerin dikkate alınarak gereğinin yapılacağına inandığını, bu konuda üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.

Heyetin ilgili makamlar nezdinde konu ile ilgili girişimlerini sürdüreceği bildiriliyor.

cerkes-fed.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar