Haber / Kafkasya’da sloviki dehşeti sürüyor
15:38 31 May 2013

Baksan’da bir kişi öldürüldü

Kabardey-Balkar’ın Baksan kentinde polise ateş açtığı ifade edilen bir kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Kabardey-Balkar Soruşturma Komitesi’nin açıklamasına göre, dün gece Baksan’da kontrol amacıyla durdurulmak istenilen bir araçtan trafik polislerine ateş açıldı. Meydana gelen çatışmada iki polisin yaralandığı ve şüphelilerden birinin öldürüldüğü kaydedilirken, kimliği belirsiz diğer kişilerin olay yerinden uzaklaşmayı başardıkları ifade edildi.

Çeçenya’da bir vatandaş siloviklerce kaçırıldı

Çeçenya’da daha önce direnişçilere yardım etmekten hüküm giyen bir vatandaş siloviklerce kaçırıldı.

Memorial İnsan Hakları Merkezi, Beslan Baydulayev adlı Çeçenya vatandaşının güvenlik güçleri tarafından kaçırıldığını açıkladı. Verilen bilgilere göre, 1977 doğumlu Beslan Baydulayev 2009 yılında direnişçilere yardım ve yataklıkta bulunma suçlamasıyla hapis cezasına mahkum edilmişti.

Baydulayev’in 21 Mayıs’ta ailesinin ev işlerine yardım etmek amacıyla Açhoy-Martan bölgesi Yandi köyüne geldiği ve ertesi sabah evin yakınlarında çok sayıda silovik görüldüğü kaydediliyor.

Memorial’in açıklamasına göre, Baydulayev’in ailesi 23 Mayıs’ta İçişleri Bakanlığı bölge idaresinden bilgi almak istedi. Yetkililer Baydulayev’in gözaltına alınmak istenirken kaçtığını söyledi. Bunun üzerine aile, kendilerine bilgi verilmezse Memorial’e başvuracaklarını ifade etti. Aynı süreç 25 Mayıs’ta da tekrarlandı ancak sonuç çıkmadı.

Baydulayev’in evli ve iki çocuk babası olduğu, 2010’da serbest bırakılmasının ardından sürekli polis takibatı altında tutulduğu bildiriliyor.

Dağıstanlı kadın, eşinin silahlı kişilerce kaçırıldığını açıkladı

Eşinin silahlı kişilerce kaçırıldığını kaydeden Dağıstanlı kadın, insan hakları savunucularından yardım istedi.

Kumtorkali bölgesi Tübe köyü sakinlerinden Ayşat Magomedova 28 Mayıs’ta, eşi Nazirbek Nacmudinov’un bir grup silahlı kişi tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Magomedova, görgü tanıklarının kendisine verdiği bilgilere göre olayı şöyle anlatıyor: “Sabah Mahaçkale’deki iş yerine ulaştığında, iki araç otomobiline yanaştı. Araçlardan inen kişiler copla arabasının camını kırıp eşimi zorla dışarı çıkardı. Geldikleri araçlarla birlikte eşimin arabasını da alıp uzaklaştılar”

Magomedova, eşinin dindar bir insan olduğunu ve polis tarafından herhangi bir suçlamayla karşılaşmadığını belirtiyor. İki küçük çocuk annesi kadın eşinin bulunması için, Dağıstan Devlet Başkanı Ramazan Abdulatipov, Savcılık, Soruşturma Komitesi, İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) ve insan hakları örgütü Savunma’ya başvuruda bulundu.

ajanskafkas

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar