Haber / Çerkesya Yurtseverleri Taksimde Eylemdeydi !
12:47 20 May 2013

21 mayıs Çerkes Sürgün ve Soykırımının 149. Yıldönümü nedeniyle her sene adalet istemi ve soykırımın tanınması talebini eylemli olarak dile getiren Çerkesya Yurtseverleri bu yılda İstanbul Beyoğlu İstiklal caddesindeki Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu önünde eylemdeydi.

Geçen yıllardan farklı olarak 1 mayıs da çıkan olaylar gerekçe gösterilerek polisin  Taksim Meydanından Rusya Federasyonu konsolosluğuna yürüyüşe izin vermediği eylem Yurtsever hareketin görevlilerinin Meydana gelen Çerkesleri Konsolosluk önüne yönlendirmesi ile saat 15.30 civarında konsolosluk önünde başladı.

Çerkesya’nın işgali sürecinde vatan savunmasında şehit düşenler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlik Çerkesçe dua ile devam etti.  Oldukça yoğun bir katılımın olduğu eylem sırasında sık sık Çerkeslerin Vatanı Çerkesyadır,Soykırım,Sürgün İnsanlık Suçudur,İntikam Değil Adalet İstiyoruz sloganları atıldı.
Çerkesya Yurtseverleri Kurucu Meclisi tarafından hazırlanan basın açıklaması metni eylem sırasında hem Çerkesçe hem de Türkçe olarak okunurken,Çerkesçe sloganlar istiklal caddesinde adeta Çerkes ulusunun imha edilmesi planının başarısızlığa uğradığını müjdeliyordu.
Basının da yoğun ilgi gösterdiği eylemde Adigey Devlet televizyonundan Çerkesya Yurtseverlerinin eylemini görüntülemek için gelen ekip de çekimler yaptı ,katılımcılarla röportajlar gerçekleştirdi.
Çerkesya Yurtseverleri tarafından yaptırılan siyah çelengin ulusal kıyafetler giymiş gençler tarafından konsolosluk kapısına bırakılması ile son bulan eylemde aynı gün akşam Kartal’da Kaffed tarafından organize edilen sürgün ve soykırım anıtı açılışı etkinliğine destek ve katılım çağrısı yapılarak etkinlik alanına ulaşım ile ilgili gerçekleştirilen organizasyon bilgisi kitleye aktarıldı ve  Çerkesya Yurtseverlerinin bu etkinliğe de katılımı sağlandı.
Konya Çerkes Derneği ve Bahçelievler Kafkas Çerkes derneği Çerkesya Yurtseverlerinin etkinliğine pankartları ile katılarak destek verdiler.
cherkessia.net

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar