Haber / Putin muhaliflerinden protesto
0:49 7 May 2013

Moskova’da Putin’in yeniden başkanlık koltuğuna oturduğu gün Bolotnaya Meydanı’nda yapılan olaylı gösterinin yıl dönümünde muhalifler yine alanlara çıktı. “Siyasi mahkumlara özgürlük” sloganıyla düzenlenen eyleme katılanların sayısını polis 8 bin, göstericiler 30 bin kişi olarak açıkladı. Olaysız sonlanan gösteride maske takan ve havai fişek bulunduran 7 eylemci gözaltına alındı.

Muhalefetin gösterisi sabah saatlerinde sahne ses sistemini ayarlamaya çalışan bir işçinin kaza yaparak ölmesi nedeni ile talihsiz olarak başladı. Eski milletvekillerinden Genadi Gudkov yaptığı konuşmada, Rus halkının “parlayan ışıklarının” meydanda toplandığını söyledi.
Göstericilere seslenen muhalif lider Aleksey Navalnı, “Küçük gözler üzerimizde. Bu insanlar petrolü, gazı, tepe lambalarını seviyor, ama halkı, burada toplanan insanları sevmiyor. Çünkü bu insanlar, yolsuzlukların son bulmasını, yolların yüzde 300 avanta verilmeden inşa edilmesini isteyecek kadar küstahlar” dedi.
Navalnı, “Sizler gibi ben de hiçbir şeyden korkmuyum. Kendimin ve çocuklarımın geleceği için mücadele ediyorum. Hakkımda 124 tane dava açılsa da umurumda değil” diye bağırınca alanda alkışlar yükseldi.
St.Petersburg’da da yaklaşık bin muhalif eşzamanlı gösteri düzenledi.
Moskova’da geçen sene Putin’in yeniden Kremlin’e çıkışının ardından Bolotnaya Meydanı’nda 6 Mayıs tarihinde yaşanan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. (Turkrus.com, Cihan)

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar