Haber / Çeçen Müslümanlar Almanya için de tehlikeliymiş!
16:24 29 April 2013

Alman istihbaratı, ‘Kafkas Emirat’ı isimli bir gruba bağlı olduklarını bildirdiği 200 Müslümanı takib ettiklerini belirterek, ‘Kafkaslı İslamcı teröristlere’ karşı uyardı.

Alman iç istihbaratından sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, medyaya bir demeç vererek, ABD’nin Boston şehrindeki saldırıdan sonra Almanya’da da Kafkas asıllı teröristlerin eylem yapabileceğini bildirdi.

Almanya’da yaklaşık 200 zanlıyı takib ettiklerini belirten Maassen, bu kişilerin aktivitelerinin istihbarat kurumları için öncelik teşkil ettiğini, özellikle terörizmin finansmanı ve Kafkaslardan buraya getirilebilecek savaşçıların oluşturacağı tehlike konusuna yoğunlaştıklarını kaydetti.

Maassen, Kafkaslardaki gelişmelerden bağımsız olarak Almanya’da yaşayan Kafkas asıllı kişilerin radikalleşmesinin ve ferdi eylemlerinin mümkün olabileceğini söyledi. Boston eylemine işaret eden Alman İstihbarat Başkanı, şimdiye kadar elde edilen bilgilere göre yeni bir eylemci tipiyle karşı karşıya olunmadığını, kurum olarak uzun süreden beri, hiçbir örgüte bağlı olmadan kendi kendine radikalleşen eylemcilere dikkat çektiklerini belirtti.

Almanya’da terör eylemi tehlikesinin aynı şekilde devam ettiğini ifade eden Maassen, ancak İslamcıların Almanya’da bir eylem planladıklarına dair ellerinde somut bir bilginin bulunmadığını kaydetti.

DünyaBülteni

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar