Haber / “Kuzey Kafkasyalı savaşçılar: Tsarnayev kardeşleri tanımayız, eylem bizim değil”
17:26 22 April 2013

Rusya’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre, Kuzey Kafkasyalı savaşçılar, Tamerlan ve Cohar Tsarnayev kardeşler ve kardeşlerin gerçekleştirdiği düşünülen Boston’daki terör eylemleriyle ilgileri olduğuna dair haberleri yalanladılar. Konuyla ilgili mesaj Kafkas Tsentr’ın Twitter hesabı aracılığıyla yayınlandı.

Haber şöyle:

“Mesajda, 2012 yılında Dağıstan’da bulunduğu altı ay boyunca Tamerlan Tsarnayev’in mücahitlerle ilişkiye geçmediği belirtiliyor. Bunun yanında savaşçılar, ABD’yi düşmanları görmediklerini ve yalnızca Rusya ile savaştıklarını açıkladılar. Savaşçılar ayrıca, sivil hedeflere saldırmadıklarını da belirttiler.

Çeçen güvenlik birimlerinin temsilcileri daha önce yaptıkları açıklamalarda Tsarnayev kardeşleri ile mücahitler arasında işbirliği olasılığını uzak bir ihtimal olarak nitelendirmişlerdi. RIA Novosti’nin, Çeçenistan kolluk kuvvetlerine dayanarak duyurduğu haberine göre yetkili makamlar bu olasılığı değerlendir ancak buna yönelik bir doğrulama elde edemediler. Çeçen güvenlik birimleri temsilcileri, Tsarnayev kardeşlerin daha önce yeraltındaki askeri birliklerle iletişim olsalardı isimlerinin özel bir listede bulunacağını belirttiler.”

22.4.2013

turkrus

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar