Haber / Finlandiya yanlışlıkla Putin’i kara listeye aldı, Rusya’dan özür diledi
14:26 11 April 2013

Finlandiya polisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘Gece Kurtları’ isimli Rus motosiklet kulübü ile irtibatı olduğu gerekçesi ile kara listeye aldı. Ancak Putin’in isminin yanlışlıkla listeye girdiği kısa sürede anlaşılırken, olay uluslar arası kamuoyuna yansıdı. Finlandiya Rusya’dan özür dilerken, Moskova hata ile yapılan bir girişim için herhangi bir karşılık vermeyeceklerini açıkladı.

Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov konu ile ilgili Kommersant FM’e yaptığı değerlendirmede, Finlandiya yönetiminin hatalarını kabul ettiğini ve Rus liderden özür dilediklerini söyledi. Peskov, “Buna bir karşılık vermek gerekmiyor. Finlandiya makamları hatalarını fark etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu durumda ek başka bir önlem alınması gerektiğini düşünmüyorum.” dedi.

Peskov, Finlandiya’nın gerekli çalışmaları yaptığını ve Putin’den de özür dileğini belirtti. Rus basınında yer alan iddialara göre, kara listede olduğu gerekçesi ile Finlandiya girişinde Putin’in göz altına alınması ihtimali vardı.

Finlandiya İçişleri Bakanlığı yapılan hata nedeni ile Rusya ile ilişkilerin bozulmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Finlandiya Emniyet Müdürlüğ sözcüsü Robin Lardot, Putin’in isminin yanlışlıkla listeye girdiğini ve verilen talimatla ismin çıkarıldığını açıkladı. Lardot, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattıklarını ifade etti.

‘Gece Kurtları’ motor kulübü ile birlikte festivallere katılan Putin motora binmeyi seviyor.

 

Faruk Akkan, Moskova, Cihan
haberrus

 

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar