Haber / 60’ıncı ölüm yıldönümünde Stalin anketi: “Tarihteki rolü olumlu” diyenler çoğunlukta…
15:08 5 March 2013

Bugün İosif Vissarinoviç  Cugaşvili, yani Stalin’in 60’ıncı ölüm yıldönümü… Yine tartışmaların alevlendiği bugün için Rusya’da yapılan kamuyou araştırmaları halkın büyük bölümünün hala Sovyet lider  Stalin’e bakışının olumlu yönde olduğunu gösteriyor. Yuri Levada şirketinin Stalin’in yaptığı ankete katılanların yüzde 49’u Stalin’in ülke tarihinde olumlu rol oynadığını söyledi.

Yuri Levada’nın anketine göre Rusya’da bugün halkın yüzde 49’u Stalin’in Rusya tarihinde olumlu role sahip olduğunu, yüzde 32’si bunun aksini düşünüyor.
Ancak anket katılımcılarının çoğu (yüzde 55), Stalin’in ölümünün “kitlesel baskının sona ermesi, milyonlarca masum insanın özgürlüğüne kavuşması” anlamına geldiği görüşünde.
Anket katılımcılarının yüzde 18’i Stalin ölünce ülkenin “yüce bir önder ile öğretmenini yitirdiğini” düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 23’ü ise bu soruyu yanıtsız bıraktı.
turkrus
Yorumlar (1)
  1. solmaz marşan on said:

    bana göre, anketlerin hangi yaş gruplarını kapsadığı önemli ve o büyük coğrafyada hangi bölgelerde yapıldığı. SSCB nin sona ermesi devlet yapısının çökmesi, yaşanan büyük istikrarsızlık ve buhran sıradan insanların günlük ekmek parasına muhtaç kalması elbette geçmişe özlemi tetikleyebilir. maaşını düzgün alabildiği “güçlü devlet ” dönemi o kişiler için elbette önemlidir. ancak bu düşüncenin yaşlı kuşakta yaygın olabileceğini sanıyorum .

HABER / En Çok Okunanlar