Haber / “Ben bile doğururdum!..”
3:12 Dün

Bir yanda Türkiye, diğer yanda Rusya… İkisinde de “Daha fazla çocuk” diye ısrar eden liderler… Putin şu an en acil sorun olan nüfus azalmasını durdurma çabasında; Erdoğan bunun Türkiye içimn “yakın tehdit” olduğunu söylüyor ve şimdiden  “Üç çocuk” propagandası yapıyor…  Ama birinde (Rusya) devlet ikinci çocuktan başlayarak her çocuğa 10 bin doları bulan “teşvik primi” verirken, diğerinde (Türkiye) çok çocuklu ailelere vergi indirimi ve benzeri teşvikler henüz yeni gündeme geliyor…

İşte Başkan Putin’in gündeminde yine bu konu vardı. Moskova vilayetinde bir doğumevini ziyaret eden Rus lider önce maaşları sordu. Bakımlı hastanede doktorların 70 bin ruble (yaklaşık 2 bin 300 dolar), diğer görevlilerin 35 bin ruble civarında gelirleri olduğunu öğrendi.
Bu ziyaret sırasında yeni doğum yapan bir anneye de geçmiş olsun diyen Putin, teşviklerin yararlı olup olmadığını sordu. Genç babanın atılıp söylediği sözler Putin’i güldürdü:

“Bu şartlarda benim bile doğum yapasım geliyor!”

Putin daha sonra bürokratlarla bu konuyu masaya yatırırken, “Rusya’da çok çocuklu olmayı moda haline getirmeliyiz” dedi. Rus lider, “bu şartlarda kendisi çocuk doğurmaya özenen babayı” hatırlattı ve “Ne kadar denesek de bizim şansımız yok! Ama genç çiftleri teşvik etmeliyiz” dedi.

 

turkrus

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar