Haber / Samsun Yöresi Mızıka Müzikleri “İlahe Pşıne” çıktı.
16:01 22 February 2013

Hatko Halil ve Dzibe Kadir tarafından Samsun Yöresi Mızıka Müzikleri “İlahe Pşıne” adında muzik CD’si hazırlandı. Samsun yöresinde çalınan Çerkes Müziklerinin peşine düşen Hatko Halil ve Dzibe Kadir eski müziklerin izini sürerken kendi bestelerini de yapmayı ihmal etmemişler. Hazırlanan CD için uzun ve meşakkatli bir yol izleyen müzisyenler derledikleri müzikleri stüdyo ortamında kayda alarak Çerkes Müzikleri için eşsiz bir kaynak ortaya koymuşlar. Eski mızıka müziklerinin profesyonel bir şekilde kayda alındığı CD’nin kapağında ise CD’nin ortaya çıkış hikâyesini dinleyicileri ile paylaşan müzisyenler bu geleneğin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerini dile getiriyorlar.

Bu güzel eser İstanbul Kafkas Kültür Derneği’ nden temin edilebiliyor.

www.istanbulkafkaskultur.net/

“Bu albümdeki eserleri bizlere emanet edenlerin birçoğu ne yazık ki hayatta değiller. Bu çalışmayla, kültürümüzün en önemli öğelerinden olan mızıkanın tuşlarından can verip yaşatan, bize öğreten tüm pşinavolarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz.

Dileğimiz bu geleneğin devam ettirilmesi, bu melodilerin unutulmadan, kuşaktan kuşağa yeni nesillere aktarılabilmesidir.

Bu anlamda arşiv niteliğindeki çalışmamızı sizlere sunuyoruz.

Tüm sevgi ve saygılarımızla.”

Hatko Halil & Dzibe Kadir

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar