Haber / “Putin Medvedev’i sildi, varis arıyor”
23:24 16 February 2013

“Kremlin uzmanlarına ve Rus basınına göre Başbakan Medvedev’in üzerini çizen Devlet Başkanı Putin, 2018 sonrasını düşünerek yerine siyasi halef gösterebilir.” Mayıs ayında üçüncü kez Kremlin’e yerleşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir seçim daha kazanarak 2024’e kadar ülkeyi yönetmesi beklenirken kulislerde farklı iddialar dolaşıyor. Bir zamanlar Kremlin’in stratejilerini şekillendiren siyasi analist Gelb Pavlovsky, “Putin içindeki bir sonraki devlet başkanını seçeceği bir grup insanı etrafında topluyor. Fakat bir varise 2018’de mi yoksa 2024’te ihtiyacı olacağına henüz karar vermiş değil” yorumunu yaptı.

Başka bir siyasi analist olan Pavel Svtantenkov ise Osoboya bukva haber sitesine, Başbakan Dimitri Medvedev’in gözden düştüğü yorumunda bulundu. Hatta Radio Free Europe’un yazarı Brian Whitmore’a göre Medvedev’in yıl sonuna kadar başbakanlık koltuğunu koruması bile şüpheli…
Pavlovsky’e göre Putin’in kafasında iki isim şekilleniyor. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve Savunma Bakanı Sergey Şorgu’nun yıldızları parlarken aralık ayında on yıllık acil durum bakanlığından ayrılan Şorgu’nun ‘Rusya’nın kahramanı’ olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Türk kökenli Şorgu’nun popülerliği hakkında Svtantenkov “Er ya da geç, Kremlin şu ikilemle başbaşa kalacak: Şorgu’nun saygınlığını kullanmak ya da onu sahneden silmek” diyor. Fakat bütün bu değerlendirmelere rağmen Putin’i 2018’de tekrar aday olmayacağına dair bir işaret vermiyor.
Milliyet

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar