Haber / “Ded Hasan’ın Katil Zanlısına İstanbul’da İnfaz”
0:52 8 February 2013

Moskova’da 16 Ocak’ta Ded Hasan lakaplı Kürt asıllı ünlü mafya babası Aslan Usoyan’ı öldürülmesini organize ettiği iddia edilen Azeri asıllı Rus mafya babası Rövşen Caniyev’in (Rövşen Lenkoranski lakaplı) İstanbul’da öldürüldüğü öne sürüldü. Usoyan’ın restoran çıkışında keskin nişancı tarafından öldürülmesinin ardından, Rus basını suikastın arkasında Caniyev’in de olabileceğini iddia etmişti.

Life News haber ajansına bilgi veren Rus güvenlik görevlilerindeki bir kaynak, “Suikast 4 gün önce İstanbul’da düzenlendi. Lenkoranski’yi (Caniyev) çok sayıda koruma eşlik ediyordu, fakat makineli tüfeklerden ateş eden katiller onu ve korumalarını hedef almayı başardı.” şeklinde infazı anlattı.
Kaynağa göre, Usoyan’ın düşmanı sayılan mafya babası İstanbul’daki bir hastanede hayatını kaybetti. Haberde, “Rus istihbarat yetkilileri, bu bilginin onaylanması hususunda Türkiye güvenlik görevlilerine yazı göndermeye hazırlanıyor.” dedi. İddialara göre, Caniyev’i Ded Hasan klanıyla barışmak isteyen mafya babası Merab Djangveladze’nin adamları da öldürmüş olabilir. Amaç “jest” yaparak, Ded Hasan klanıyla uzun zamandır süren düşmanlığa son vermek.
Usoyan’a yönelik suikastın arkasında diğer Azeri asıllı mafya babası Rufat Nasibov’un da (Rufat Gyandjinski) olabileceği iddia ediliyordu. Rus basını, Nasibov’un bir kaç gün önce Moskova’da öldürüldüğünü iddia etse de, bazı güvenlik görevlileri iddiaları yalanlamıştı.
Diğer taraftan Azeri asıllı Rusya’da faaliyet gösteren Azeri mafya babası Rövşan Caniyev’in kardeşi, Namık Caniyev iddiaları yalanladı. Azeri basınına konuşan kardeş Caniyev, “Rövşan şu an Dubai’de yaşıyor. Kendisi ile her gün konuşuyorum. Bugün de konuştum. Bu haberleri kim yayıyor, bilemiyorum.” iddiasında bulundu.
Eylül 2010’da da Gürcistan doğumlu Ded Hasan’a silahlı suikast düzenlenmişti. Saldırı yer altı dünyasında kanlı hesaplaşmanın bir sonucu olduğu iddia edilmişti. Gürcü asıllı mafya babası Tariel Oniani ile kanlı bir çatışma içinde olduğu kaydedilmişti. Oniani halen Moskova’da bir cezaevinde tutuklu bulunuyor. Oniani’nin adamlarının olayı gerçekleştirmiş olabileceği gelen iddialar arasında. Oniani’nin Soçi 2014 Kış Olimpiyatları’nda bazı projelerin paylaşımı konusunda Ded Hasan’la anlaşmazlığa düştüğü belirtiliyor.
Türk polisi iddiaları yalanladı
Ded Hasan lakaplı Aslan Usoyan’ı öldürdüğü öne sürülen Ravşan Caniyev’in Türkiye’de öldürüldüğü iddiası emniyet yetkilerince yalanlandı.
Rus basınında gündeme gelen iddiaya göre, 16 Ocak’ta Moskova’da suikast sonucu öldürülen Aslan Usoyan’ın katili olduğu öne sürülen Caniyev, İstanbul’da öldürüldü. Ancak bu iddia, Türk polisi tarafından yalanlandı. Polis mıntıkasında böyle bir olayın gerçekleşmediği bilgisini veren İstanbul polisi, araştırmalarında jandarma bölgesinde de böyle bir olayın yaşanmadığı bilgisine ulaştı.
Kürt asıllı mafya lideri Dede Hasan lakaplı Aslan Usoyan, 16 Ocak tarihinde Moskova’da suikast sonucu öldürmüş, Rus mafyasına dayandırılan haberlerde katilin rakip gruptan Azerbaycan kökenli “Ravşan Lenkaranski” lakaplı Ravşan Caniyev olduğu iddia edilmişti. (Cihan)
türkrus

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar