Haber / “Rusya Metropollerinde Yaşayanların Yüzde 10’u Göçmen, sosyal felaket kapıda”
12:37 7 February 2013
Rusya’da göçmenlerle ilgili sorunlar tartışılırken ülke nüfusunda ”yabancı”ların oranı giderek artıyor. Rusya Kamuyou Araştrımaları Merkezi VTsİOM’un verilerine göre bugün ülkede büyük kentlerde yaşayanların yüzde 10’unu göçmenler oluşturuyor. Başkent Moskova’da bu oran yüzde 20.

Yine VTsİOM’un verilerine göre, Rusya’da bugün halkın yüzde 77’si göçmen politikalarının sertleştirilmesinden yana. Göçmenlere sunulan kolaylıkların artırılmasını gerektiğini sanunanların oranı yüzde 12.
Komsomolskaya Pravda gazetesine değerlendirmede bulunan VTsİOM Sosyal Politik Araştırmalar Bölümü Müdürü Stepan Lvov, “Dolayısıyla göçü sınırlamaya yönelik her türlü adım halktan destek görür. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz. Eğer üç yıl içinde çözmezsek, bu sorun sosyal felakete dönüşebilir” yorumunu yaptı.
Rusya’da göçmenlerin ülkeye girişinin sınırlanması fikrine karşın, nüfus azalmasına bağlı olarak ileride iş gücü açığının ciddi boyutlara ulaşarak önemli tehdit oluşturmasının önüne geçmenin tek yolunun daha fazla göçmen çekmek olduğu da savunuluyor.
7.2.2013

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar