Haber / Obama’nın Danışmanlarından Putin kitabı: “Onu Anlayabilmenin Yolu…”
16:39 6 February 2013

“Rusya’da dört yıl sonra başkanlık koltuğuna dönen Putin eski Putin değil. Moskova ile ilişkilerin çizgisini belirlemeden önce Putin’in kim olduğunu anlamak gerekiyor. Batı’da ‘Who is Mr.Putin (Bay Putin kim?)’ sorusu yeniden gündemde.”

ABD Başkanı Barack Obama’nın Rusya danışmanları Fiona Hill ve Clifford Gaddy’nin, Putin’in konu alındığı “Mr. Putin: Operative in the Kremlin” adlı kitabı bugün basına tanıtıyor.
Brookings Enstitüsü öğretim görevlileri Hill ve Gaddy’nin kitabının tanıtım yazısında Putin, “karmaşık kişiliklerin birleştiği bir devlet adamı, tarihi şahsiyet, mücadele adamı, tüccar, aykırı, eylem adamı” olarak tanımlanıyor.
“Rusya karşısında nasıl bir tutum alınması gerektiğini anlamak için Putin’in tüm bu kişiliklerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini” savunan ABD’li akademisyenler, Putin’in özellikle Batı’nın gözünde “maço” ve “sert bir otokrat” olduğunu dile getiriyor.
Putin’in “Rusya’yı vatanseverlik ve ruhaniyet eksenine sokarak, tarihi kökenlere ve geleneksel değerlere övgüler dizdiğini” savunan yazarlar, Putin’in “Batı’nın Rusya’ya, Rusya’nın Batı’ya olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğunu” göstermek istediği görüşünü ortaya atıyor.
6.2.2013
turkrus

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar