Haber / Düzce Üniversitesi’nde Abhazca ve Adigece Eğitimi Başlıyor
22:53 5 February 2013

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf  Şen ile birlikte Düzce’de faaliyet gösteren Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Düzce Abhaz Kültür Derneği, Düzce Kırım Türkleri Kültür Derneklerine ziyarette bulundu.

Dernek ziyaretleri sırasında yöresel ikramlarla ağırlanan Rektör  Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Kafkas Dilleri ve Edebiyatı bölümünü açtıklarını belirterek, “Bilimsel gelişme alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, çağdaş, yenilikçi, güvenilir, saygın ve tercih edilen bir üniversite yaptık.14.000 öğrenciye eğitim veriyoruz, ilimizin yapısını ve komşu üniversitelerin bölümlerini göz önünde bulundurarak üniversitemize yeni fakülteler kazandırmayı, öğrenci sayısını 25.000’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kafkas Dilleri ve Edebiyatı bölümünün açılması ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç yaptı. Genç, “Fen ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde yeni açılan Kafkas Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde ilk etapta Abhazca, Adigece ve Gürcüce dillerine öncelik veriyoruz. Önümüzdeki yıldan  itibaren bu bölümler eğitime açılacaktır. Tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyoruz. Derneklerin girişimi ile Kafkasya’daki üniversiteler ile iletişime geçtik,  Üniversitemize öğretim üyesi gönderecekler ve  Üniversitemize her konuda yardımcı olacaklarını bildirdiler” dedi.

İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi veya bildik ve alışık olunan diğer diller gibi 4 yıl eğitim verileceğini belirten Genç, “ Kafkasya’da nasıl bir eğitim veriliyorsa öyle eğitim verilecek  mezun olacak öğrencilerimiz 4 yıllık üniversite mezunu olacaklar. Mezun olanların Kafkas dillerinde uzman dil eğitimcisi- öğretmeni olabilecekler” ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi ile Abhazya Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi arasında yapılan görüşmeler sonucu, Abhazya’dan öğretim elemanı temini konusunda fikir birliğine varıldı.

Kaynak: Düzce Üniversitesi (www.duzce.edu.tr)

Yorumlar (1)
  1. saluman bgajba on said:

    eğer öğretim görevlisine ihtiyaç duyuluyor ise bizler elimizden geleni yapmaya hazırız fakat bu bölüm yetkilileri veya üniversiteyle nasıl irtibata geçebiliriz?

HABER / En Çok Okunanlar