Haber / “Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz.”
15:18 1 February 2013

CHP Milletvekili Birgul Ayman Güler’in meclis kürsüsünden yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. Güler’in ‘Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir’ sözleri kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, bu sözlere meclis kürsüsünden cevap veren BDP Milletvekili Sırrı Sakık tartışılacak sözler sarfetti.

‘Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir’ sözlerini meclis kürsüsünden eleştiren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık,  ”Siz Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ırkçısınız, milliyetçi ve tekçisiniz. Halka zulmeden bir gelenekten geliyorsunuz. Her gün burada, atalarınızın söylediklerini sizin yüzünüze vuracağız. Ya geçmişte yapılanlardan dolayı Kürt halkından, diğer halklardan özür dileyeceksiniz ya da her gün bizi karşınızda göreceksiniz.Çanakkale’ye bakın. Orada sadece sizin atalarınız savaşmadı. Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz. Oradan gelip, hele dağdan gelip bağcıyı kovma hakkına sahip değilsiniz”  şeklinde açıklamalarda bulunurken bu sözlerin ardından meclis bir anda gerildi. Çeşitli Milletvekilleri Sakık’ın sözlerini ırkçılık olarak değerlendirirken CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın “Bende suyun üte yanından gelmiş birisiyim, bu insanlara hakaret edemezsiniz” cümlesi dikkat çekti.

Yorumlar (1)
  1. mehmet hasdemir on said:

    Ben çerkezim, ve dedelerim bu ülkeye geldiğinden beri, osmanlı devleti ve de Türkiye Cumhuriyeti bizi nereye gönderdiyse göndermişse gidip savaşıp canımı vermişisiz, hatta dedemim babasıöksüz çocuğunu komsuşusuna emanet edip çanakkale gittmiş, babannemin babası kahramanlık gösterip bir seferde 73 kişiyi kurtarınca osmanlı madalya ve maaş vermiş o ise ben şehit maaşı yemem deyip almamıştır. Keza Cumhuriyet dönemi de farklı değil, ancak sayın böyle kürtler böyle dünüyorlardı ise “yahu buranın sahibi biziz, biz savaşırız biz kazanırız, biz ölürüz deseydi de bizi o savaşlara göndermeselerdi, Biz de kendimizi hep misafir hissederdik, hiç acı çekmezdik, yahudiler gibi zengin olurduk, ama durum malesef öyle değil, söyledikleri o sözler oldukça ağır, ve de dedelerimin kemiklerini sızlatan cinsinden, kendisini kınıyorum.

HABER / En Çok Okunanlar