Haber / “İnsan hakları sicili bozuk…”
11:54 1 February 2013

İnsan Hakları İzleme Komitesi (Human Rights Watch) son raporunda, Rusya ve Türkiye’nin insan hakları konusunda giderek gerilediği öne sürüldü. 90 ülkenin değerlendirildiği raporda, “Rusya’da insan hakları alanında durumun tarihteki en kötü düzeyde olduğu” savunuldu.

“2011 Aralık dönemindeki kitlesel gösteriler Rusya’da reformların hayata geçirileceğine dair umut verdi” denilen raporda, “Ancak Putin’in iktidara gelmesiyle Medvedev döneminde getirilen tüm kolaylıkların unutulması, politik özgürlüklerin yok edilmesini ve aktivistlere karşı görülmemiş bir takibi beraberinde getirdi” yorumunda bulunuldu.
Geçen sene Rusya’da ifade özgürlüğünde de ciddi gerileme yaşandığı öne sürülen raporda, St.Petersburg ve Kaliningrad’da eşcinselik propagandasını yasaklayan yasaların kabul edilmesi ve Moskova’da da aynı adıma hazırlanılması örnek gösterildi.
Human Rights Watch Avrupa ve Orta Asya Müdürü Hugg Williamson, “Rusya geçen sene insan hakları açısından en kötü yılını geçirdi” iddiasında bulundu.
2012’de Türkiye’nin de insan hakları sicilinin kötüleştiği belirtilen raporda, Türkiye hükümetinin “ülkenin kötüleşen iç insan hakları sicilini iyileştirmek için inandırıcı adımlar atmadığı” savunuldu.

Raporun orijinali için: http://www.hrw.org/world-report/2013

1.2.2013
turkrus

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar