Haber / Soçi’de inşaatçılar moratoryuma tepkili
12:12 22 January 2013

Rusya’da 2014 Soçi Kış Olimpiyatları hazırlıklarının zamanında yetiştirilebilmesi için atılan radikal adımlar inşaatçılarla hükümeti karşı karşıya getiriyor. 20 inşaat şirketi ortak tepki koyarak, hükümetten 2014 yazına kadar olimpiyat tesisleri dışındaki inşaatlara getirilen moratoryumun kaldırılmasını talep etti.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya’da 2007 yılında olimpiyatlara ilişkin belirlenen yasal düzenlemelerde, olimpiyatlarla ilişkili olmayan binaların inşaatlarının Ocak 2013’ten 2014 yaz dönemine kadar dondurulması maddesi yer alıyor.
Bunun Soçi kent bütçesini 5 milyar ruble zarara uğratacağını ve yaklaşık 5 bin pay sahibinin zor durumda kalacağını söyleyen inşaat şirketleri, hükümetin moratoryumu kaldrımasını ya da en azından önümüzdeki ekim ayından itibaren başlatmasını teklif ediyor.
Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pahomov da, moratoryum nedeniyle 150 şirketin inşaatlarını dondurması gerekeceğine ve kent bütçesini 5 milyar ruble (toplam gelirlerin yüzde 55’i) tutarında gelirden mahrum bırakacağına dikkat çekerek müteahhitleri destekliyor.
Hükümet ise bu durumdan inşaat şirketlerini sorumlu tuuyor. Duma’da konuyu değerlendiren Olimpiyatlarda Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, “Yasa beş yıl önce kabul edildi. Bu süre tüm inşaatları bitirmek için gerekenden de fazla” dedi.
Şirketler, konut inşaatlarına para yatıran çok sayıda pay sahibinin tazminat için mahkemelere başvurmasından çekiniyor.
Turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar