Haber / “Moskova’da mağdur Özbek çöpçü için imza toplayan gazetecinin işine son verildi”
11:16 15 January 2013

Moskova’da göçmen bir çöpçünün üzerine kar topu atan çocuklara saldırdığı iddiasıyla yargılandığı olayda son gelişme: Özbek vatandaşının suçsuzluğunu kanıtlamak için mahalleliden imza toplayan gazetecinin çalıştığı kurumda işine son verildiği yazıldı.

Moskova’da geçtiğimiz günlerde Bahrom Hurramov adlı Özbek çöpçü, kendisine kar topu fırlatan bir çocuğun çenesini kırdığı gerekçesiyle gözaltına alınmış ve hakkında dava açılmıştı. Edik Lyalin adlı gazetecinin, mahalle sakinleri arasında başlattığı imza kampanyası sonrası çöpçünün suçsuz olduğu kanısı ağırlık kazanmıştı.
En son çıkan haberlerde, Moskova Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün himayesinde kurulan ve sosyal içerikli program ve belgeseller çeken “Petrovka 38” adlı yerel medya kuruluşunun muhabiri Edik Lyalin’in, bu olayın ardından görevine son verildiği bildirildi.
Vesti.ru’nun haberine göre Lyalin, bazı internet sitelerine yaptığı açıklamada, Özbek göçmenin haklarını savunduğu için işten atıldığını öne sürdü.
İTAR-TASS ajansının bildirdiğine göre ise Moskova Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcülüğü, gazetecinin görevine son verildiği yönündeki haberle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
TURKRUS

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar