Haber / Sen misin izinsiz kartopu savaşı yapan?
12:04 9 January 2013
Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nın don dönemde iyice sıkılaştırıldığı ve özel izne bağlandığı Rusya’da, duyanları şaşırtan haber St. Petersburg’dan geldi. Polis, “kartopu savaşı” yapmak üzere bir parka toplanan birkaç yüz gence, “fiilen korsan gösteri yaptıkları” gerekçesiyle müdahale etti. Yeni yıl tatilinde keyifli bir etkinlik yapmak için internet üzerinden organize olan gençler, dün St. Petersburg’da bir park alanında toplandı.“Kartopu savaşı” başladıktan beş dakika sonra olay yerine gelen polisler,  gençleri dağılmaları için uyardı.

Bu uyarı karşısında şaşıran gençlere, megafon ile anons yapılarak “yasalara göre grup eylemleri için önceden izin alınması gerektiği, izinsiz toplantının yasalara aykırı olduğu” duyuruldu.

Fontanka.Ru’nun haberine göre, polise direnen bir kişin, çimleri üzerinde “kamu malına zarar verdiği” gerekçesiyle gözaltına alındı.
Aynı grubun geçen yaz da “yastık savaşı” organize ettikleri ve aynı şekilde dağıtılarak idari para cezasına çarptırıldıkları belirtildi.
8.1.2013

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar